Her får du min opskrift på nemme koteletter i fad med grøntsager, der laves med bankede koteletter, broccoli, peberfrugt og andet lækkert. Koteletter i fad nydes med ris eller mos.
Her kan du se, hvordan du laver den klassiske opskrift på koteletter i fad med grøntsager.
Koteletter i fad med grøntsager er en super dejlig hverdagsret, og her har jeg banket koteletterne lidt flade inden de brunes og smides i et fad sammen med grøntsager og madlavningsfløde.
Læg en frysepose på et skærebræt, en kotelet på, og en frysepose ovenpå igen. Bank så koteletten med en kagerulle eller lignende - uden dog at smadre kødet helt.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på koteletter i fad med grøntsager
Ingredienser
- 4-6 koteletter
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 4 teskefulde paprika
- 100 gram bacon - i tern
- 1 dåse cherrytomater - eller hakkede tomater
- 5 deciliter madlavningsfløde
- 1 rød peberfrugt
- 2 porrer
- 2 teskefulde oregano - tørret
- 1 teskefuld timian - tørret
- 1 lille broccoli
- 250 gram champignon
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Koteletterne bankes flade mellem to fryseposer og saltes derefter på begge sider. Lad gerne hvile i 15 minutter eller længere.
- Fire spiseskefulde olie og paprika røres sammen til en paprikamarinade. Brun koteletterne på begge sider i lidt mere olie ved høj varme på en pande, hvor de blot skal have et minuts tid på hver side. Pensl begge sider med paprikamarinaden og krydr også med peber. Læg dem i et ovnfast fad.
- Bacontern steges sprøde på en varm pande og drysses over koteletterne.
- Champignon børstes rene, deles i halve og ristes på den varme pande, inden de også kommes i fadet.
- Peberfrugt snittes i mindre stykker og porrer i skiver. Svitses let i olie på panden, og cherrytomater på dåse tilsættes sammen med madlavningsfløde, oregano og timian. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
- Hæld det over kødet i fadet.
- Broccoli deles i mindre buketter, der hurtigt ristes af på panden og lægges i fadet.
- Stil koteletter i fad med grøntsager i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor det skal have cirka 20 minutter.
- I mellemtiden koger du ris som anvist på pakken, og disse serveres til.
Næringsindhold
Tips
Jeg har anvendt cherrytomater på dåse i opskriften, fordi jeg synes tomaterne er så flotte i retten. Som du kan se på billedet.
Men du kan selvfølgelig også bare bruge en dåse almindelige, hakkede tomater. Se i øvrigt her hvilke dåsetomater, der er de bedste.
Husk at smage retten til med salt og peber, men også gerne med mere paprika.
Se også disse opskrifter:
Koteletter med spidskål i fad uden fløde
Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål

Henrik
Print virker ikke på denne opskrift
Nemme koteletter i fad med grøntsager
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Tak for det - og du har fuldstændig ret. Den får vi lige rettet til hurtigt.
Alt det bedste
Holger
Grethe Marcuslund
Hver gang jeg printer en opskrift ud, bliver det altid i mini format, hvorfor ?
Andre opskrifter fra andre oplever jeg aldrig dette, så det er ikke min printer der er noget galt med.
Jeg er ellers meget glad for mange af jeres opskrifter
MVH Grethe Marcuslund
Madensverden.dk
Hej Grethe
Tak fordi du skriver - det undersøger jeg nærmere. Det skal selvfølgelig være nemt at printe ud.
God weekend.
De bedste hilsner
Holger