Her får du min opskrift på nakkekoteletter i flødesovs. Koteletterne steges på panden, og serveres i en lækker flødesovs med tilbehør.
Nakkekoteletter i flødesovs er en nem og hurtig ret til aftensmad, men den smager faktisk så godt, at den sagtens også kan gå som en velsmagende gæstemad.
Find nogle gode og lækre nakkekoteletter hos din slagter eller i dit supermarked, og her har jeg anvendt krogmodnede koteletter fra Bornholm.
Kødet steges stort set færdigt inden du kaster dig ud i den skønne flødsovs, hvorefter koteletterne kommes tilbage i sovsen til sidst, og lige varmes med.
Længere nede er der forslag til tilbehør. Velbekomme.
Vild med koteletter? Så prøv også disse:
Gammeldags koteletter i fad med flødesovs
Nemme koteletter i fad med grøntsager
Opskrift på nakkekoteletter i flødesovs
Nakkekoteletter i flødesovs
Ingredienser
Nakkekoteletter
- 4 nakkekoteletter
- smør - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Flødesovs med champignon
- 250 gram champignon - i mindre stykker
- 1 stort løg - hakkes fint
- 3 spiseskefulde rosmarin - grofthakket
- 1,5 deciliter vand
- 1 bouillonterning - gerne høns eller okse
- 3 deciliter fløde
- 2 spiseskefulde engelsk sauce
- 1 citron - lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Gør alle råvarerne til nakkekoteletter i flødesovs klar som beskrevet, og varm en pande op ved en god varme.
- Kom et par spiseskefulde smør på panden, og lad det bruse af. Læg derefter dine nakkekoteletter på panden, og tryk dem let ned.
- Lad dem brune godt, hvor de ligger et minuts tid uden at du rører dem. Vendes derefter og brunes på den anden side. Steges i alt ca. 3-4 minutter på hver side, afhængig af hvor tykke de er. Er de meget tynde, skal de blot have have 2-3 minutter på hver side. Lægges til side og krydres med salt og friskkværnet peber.
- Stil panden tilbage på kogepladen og kom champignon på. Lad dem sautere grundigt, så de får god smag. Tilsæt løg og rosmarin og sauter et minut mere.
- Derefter tilsættes vand og en bouillonterning. Du kan også bruge en spiseskefuld flydende og koncentreret fond i stedet for bouillonterning. Lad det koge en smule ind, og hæld så fløden ved sammen med engelsk sauce.
- Lad flødesovsen reducere lidt, så den bliver lidt tykkere i konsistensen, og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
- Læg de stegte nakkekoteletter i flødesovsen, og lad dem varme med.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Nakkekoteletter i flødesovs serveres straks, og der kan eventuelt drysses med lidt mere rosmarin.
Tilbehør kan være kartoffelbåde og dampet broccoli, men både ris og pasta kan også serveres til retten.
Dampede ærter er også gode som tilbehør, og det er en grøn salat selvfølgelig også. Så mulighederne er mange.
Mangler du inspiration til aftensmad? Så gå på jagt her i vores store arkiv med retter til aftensmad.
Alexandra
Lavet etter opskrift synes dog det smager for meget af rosemarin
Jolanda
Det synes jeg også. Næste gang bruger jeg i hvert fald noget mindre.