Her får du min opskrift på italienske koteletter, der laves i et fad sammen med masser af peberfrugter, løg og tomater. Serveres med pasta eller ris.
De italienske koteletter er virkelig god mad, som du også kan bruge som gæstemad.
Koteletterne brunes sammen med hvidløg og rosmarin, og det giver den helt rigtige smag fra det italienske køkken.
Derefter steges de møre i ovnen sammen med blandt andet peberfrugter og tomater, og det er en både utrolig nem og lækker ret.
Se også de velsmagede opskrifter på:
- Mamas koteletter med masser af tomater og pasta
- Italiensk kødgryde med himmelsk sauce
- Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
- Pasta med koteletter, svampe og en lækker sauce
- Italiensk gris i airfryer med peberfrugt og hvidløg
Opskrift på italienske koteletter
Opskriften er beregnet til fire personer.
Lækre italienske koteletter med peberfrugter
Ingredienser
- 4 store svinekoteletter
- olivenolie
- 4 fed hvidløg
- rosmarin - frisk
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 rødløg
- 2 stængler bladselleri
- 200 gram tomater - små
- 2 deciliter fløde
Sådan gør du
- 4 store svinekoteletter bankes let flade med hånden, hvorefter de saltes på begge sider. Hviler 10 minutter.
- Gør grøntsagerne klar. Skær toppen af 1 rød peberfrugt, 1 gul peberfrugt og 1 grøn peberfrugt, fjern kerner og hvide hinder og del peberfrugterne på den lange led. Skær derefter i strimler.
- 1 rødløg pilles og halveres, hvorefter det ligeledes skæres i tynde strimler. 4 fed hvidløg knuses og hakkes, mens 2 stængler bladselleri skæres i tynde skiver og 200 gram tomater (små) halveres.
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Varm en pande godt op og kom en god sjat olivenolie på. Hvidløgsfed skæres i skiver og kommes på panden sammen grofthakket frisk rosmarin.
- Brun derefter koteletterne grundigt på begge sider, de skal have en god kulør og stegeskorpe.
- Kom koteletterne i et ildfast fad og hæld også fedtstof, hvidløg og rosmarin over koteletterne. Krydr med peber.
- Stil panden tilbage på blusset ved høj varme, og sauter nu peberfrugter, løg og bladselleri i et par minutter, hvor de vendes rundt på panden.
- Tilsæt 2 deciliter fløde og fordel det over koteletterne.
- Sauter hurtigt de halverede tomater, hvorefter de også kommes i fadet.
- Fordel lidt frisk rosmarin over grøntsagerne, og krydr med lidt salt og peber.
- Bages cirka 20 minutter i ovnen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De italienske koteletter kan serveres med enten pasta eller kogte ris.
Dertil også gerne et stykke nemt og hurtigt focaccia brød. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden. Velbekomme.
Gugga
Der står der skal bruges 4 fed hvidløg i opskriften. De skal hakkes og i fadet sammen med de andre ting. Men så står der også der skal bruges hvidløgsfed i skiver på panden, sammen med rosmarin. Der fremgår ikke af opskriften om det er ekstra hvidløg eller nogle af de 4 stk?
Charlotte
Hvilken grønsag kan bladselleri erstattes med grundet allergi herfor?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Der er flere muligheder. Du kan evt. droppe bladselleri. Men du kan også komme lidt knoldselleri i (hvis det er ok), eller måske glaskål eller anden kål. Det skal nok blive godt.
Alt det bedste
Holger
Sanne Holm
Hvorfor kan jeg ikke gemme denne opskrift?
Holger Rørby Madsen
Hej Sanne
Den lå i det gamle system - men nu er den opdateret og kan gemmes og printes 🙂
Alt det bedste
Holger