Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
De italienske kødboller er virkelig nem og dejlig aftensmad, der kan laves på lige under en time.
Du får lækre og krydrede kødboller i en skøn tomatsovs, og hele molevitten nydes selvfølgelig med pasta, der er kogt al dente, altså stadig med lidt bid.
Opskriften er til fire personer, og giver cirka 20 kødboller.
Opskrift på italienske kødboller
Italienske kødboller i ovn med tomatsovs opskrift
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Tomatsovs
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 rødløg finthakket
- 400 gram tomat passata
- 1 teskefuld oregano
- 1 teskefuld timian
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 2 teskefulde sukker
- 2 deciliter hønsefond
- 1 citron lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
- Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
- Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
- Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt friskpresset citronsaft.
- Lad den simre indtil du skal bruge den.
- Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
- Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
- Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.
Fremgangsmåde
- Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
- Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
- Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
- Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Lad den småsimre indtil du skal bruge den.
- Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
- Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
- Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.
Tips
Tag fadet ud af ovnen og servér de italienske kødboller sammen med friskkogt pasta og et stykke focaccia.
Se også disse opskrifter med fars og kødboller:
kan man bruge noget andet end balsamico??og hvis ikke,er det så den lyse eller mørke man skal bruge???
hej i opskriften til tomatsovs,står der at man skal bruge 400 g passata, hvad er det?????på forhånd tak.hilsen lina