Sådan laver du de bedste italienske kødboller i ovn med tomatsovs. Kødbollerne steges i ovnen, og til sidst hældes tomatsovs over.
De italienske kødboller er virkelig nem og dejlig aftensmad, der kan laves på lige under en time.
Du får lækre og krydrede kødboller i en skøn tomatsovs, og hele molevitten nydes selvfølgelig med pasta, der er kogt al dente, altså stadig med lidt bid.
Opskriften er til fire personer, og giver cirka 20 kødboller.
Opskrift på italienske kødboller
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 1 teskefuld salt
- 1 æg
- 1 deciliter hønsefond
- 1 teskefuld paprika
- 1 lille rødløg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 teskefulde oregano tørret
- 1 håndfuld persille finthakket
- friskkværnet peber
Tomatsovs
- 3 spiseskefulde olivenolie
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 rødløg finthakket
- 400 gram tomat passata
- 1 teskefuld oregano
- 1 teskefuld timian
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 2 teskefulde sukker
- 2 deciliter hønsefond
- 1 citron lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom farsen i en skål til røremaskinen, og rør farsen godt med salt. Tilsæt så ægget, og rør det ud.
- Derefter tilsætter du gradvist de øvrige ingredienser, og rører farsen igennem ved lav hastighed i fem minutter. Stil gerne kødet i køleskabet en halv time, så smag og konsistensen kan nå at samle sig.
- Imens laver du tomatsovsen. Kom olivenolie på en pande, og varm det op ved middel varme. Svits løg og hvidløg klare i olien.
- Tilsæt så gradvist de øvrige ingredienser, og smag til sidst tomatsovsen til med salt og friskkværnet peber. Også gerne med lidt friskpresset citronsaft.
- Lad den simre indtil du skal bruge den.
- Tag kødet ud af køleskabet, og find et ovnfast fad frem. Smør det godt med olivenolie, så kødbollerne ikke hænger fast.
- Tril nu 20 kødboller ud af farsen, og stil dem i fadet.
- Steg dem i 15 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem ud og hæld tomatsovs over. Stil så fadet med italienske kødboller og tomatsovs tilbage i ovnen, og steg dem færdige i yderligere fem minutter ved 200 grader.
Næringsindhold
Noter
Tag fadet ud af ovnen og servér de italienske kødboller sammen med friskkogt pasta og et stykke focaccia.
lina devik
hej i opskriften til tomatsovs,står der at man skal bruge 400 g passata, hvad er det?????på forhånd tak.hilsen lina
lina devik
kan man bruge noget andet end balsamico??og hvis ikke,er det så den lyse eller mørke man skal bruge???
Jannie
Elsker denne opskrift! ♥️
Det samme gør børnene... Der er ALTID glade børn når de finder ud af at vi skal have "Lady og Vagabonden" mad❣️
Tak for den skønne, dejlige opskrift!
Holger Rørby Madsen
Mange tak, Jannie - det er dejligt at høre.
Og det er også en skøn og børnevenlig ret, som jeg også holder af 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle Madsen
Hvor lang tid skal kødbollerne have i en Airfryer ?
Vh. Helle