Se hvordan du laver en god kyllingelasagne med hakket kyllingekød og bechamelsovs, der er tilsat spinat. Lasagnen er sund og velsmagende.
Denne kyllingelasagne med hakket kyllingekød er med en lækker hvid bechamelsovs og frisk spinat, og så har jeg også tilsat revne gulerødder.
Det er en både sund og nem lasagne med kylling, som hele familien vil elske.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kyllingelasagne
Ingredienser
- 400 gram hakket kyllingekød
- 1 bundt forårsløg i tynde skiver
- 2 fed hvidløg finthakkede
- 3 gulerødder groftrevne
- 2 spiseskefulde balsamico
- olivenolie til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- 100 gram tomatpasta
- 2 deciliter hønsefond
- 2 teskefulde oregano tørret
Til bechamelsovs
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 5 deciliter mælk
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 100 gram spinat frisk
- 10-12 pastaplader tørrede
Sådan gør du
- I en stor sauterpande svitser du forårsløg og hvidløg i lidt olivenolie. Gør det ved middel varme, så løgene ikke tager farve.
- Kom så det hakkede kyllingekød ved sammen med balsamico, og lad det svitse med i fem minutter.
- Så tilsætter du hønsefond sammen med hakkede tomater, tomatpasta, revne gulerødder og oregano. Lad det stå og simre i fem minutter mere.
- Imens laver du en hvid bechamelsovs. Smelt et par spiseskefulde smør i en kasserolle, og når det er brust af, kommer du to spiseskefulde hvedemel i.
- Pisk det rundt med et piskeris, og pisk nu gradvist mælken ud i sovsen. Tilsæt mælken lidt ad gangen, så er det nemmest at piske en bechamelsauce fri for klumper. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt revet muskatnød. Lad bechamelsovsen simre i fem minutter, så du får kogt smagen af mel væk. Der kan også smages til med lidt citronsaft og sukker.
- Skyl de friske spinatblade grundigt, og slyng dem tørre. Eller køb en spinat, der allerede er skyllet og tør - det er nemmere.
- Så skal din kyllingelasagne samles. I et ildfast fad lægger du først et lag kødsovs, så pastaplader, hvid bechamelsauce og halvdelen af spinatbladene.
- Så et nyt lag kødsovs, lasagneplader, hvid bechamelsovs og spinat.
- Slut af med pastaplader og et lag kødsovs øverst. Drys lidt tørret oregano på til sidst.
- Bag nu din kyllingelasagne i ovnen ved 200 grader varmluft - den skal have cirka 30 minutter.
Næringsindhold
Tips
Tag din kyllingelasagne ud, og lad den gerne hvile ti minutter inder servering.
Så når den at samle sig - og ingen brænder sig på maden.
Servér gerne lasagnen med hjemmebagte ciabattebrød og en grøn salat.
Se også mine opskrifter på:
Smager fantastisk godt
kan man lave den dagen før og så varme den dagen efter ?
Hej Helle
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger