Bechamelsauce er uundværlig i visse retter. Her får du en traditionel bechamel opskrift, så du nemt kan lave en lækker, hjemmelavet bechamelsauce.
Bechamelsauce er en klassisk hvid, opbagt mælkesauce, der bruges som grundsauce til for eksempel mornaysauce, persillesauce og sennepssovs. men også i retter som moussaka.
Saucen er en vigtig del af retter som moussaka og italienske retter som lasagne og cannelloni.
Den tykke, hvide bechamelsauce lægger sig tungt om pastapladerne og bolognesen i lasagnen, og sørger for at retten hænger sammen. Og så skal der være rigeligt af den, når den bruges i blandt andet lasagne eller cannelloni.
Køber man færdiglavet bechamelsauce i stedet for at piske sin egen, går det ud over rettens smag.
Der er ikke ost i en bechamelsauce – i modsætning til mornaysaucen, som også er en hvid, tyk og opbagt sauce.
Så når du bruger saucen i en lasagne, så drysser du i stedet parmesan mellem lagene af sauce, bolognese og lasagneplader.
Prøv det, smagen bliver så meget anderledes og bedre end med de poser, du kan købe med revet mozzarella eller pizzaost.
Opskrift på bechamelsauce
Herunder får du opskriften på en nem – men uundværlig – opbagt hvid sauce, som din bedstemor laver den.
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter mælk gerne en sødmælk
- Lidt revet muskatnød
- 1 citron lidt friskpresset saft
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smørret, men lad det ikke få farve.
- Tilsæt hvedemel og pisk det godt igennem i gryden. Mel-smørblandingen skal nu blive en smule mørkere, mens du pisker i den.
- Nu piskes mælken gradvist i saucen, mens du fortsat pisker, så du undgår klumper i den hvide sovs.
- Smag din bechamelsauce til med lidt friskpresset citronsaft, sukker, salt og friskkværnet peber.
- Lad sovsen koge fem minutter, så smagen af mel forsvinder.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Brug bechamel som sauce til disse opskrifter
Nu hvor du har styr på saucen kan det være, at du har lyst til at lave en af disse lækre lasagner. Her er både en vegetarlasagne med belugalinser, en klassisk med kødsauce og en fiskelasagne.
Bon appetit.
Nem vegetar lasagne - den sunde grøntsagslasagne
Hjemmelavet bechamelsauce er nemt, lækkert og billigt
Laver du en hjemmelavet bechamelsauce får du både et billigt og virkelig lækkert alternativ til købe-versionen.
Og så er det altså nemmere at lave end man måske lige skulle tro, hvis man ikke har prøvet det før.
Har du ingredienserne (og de er forholdvis basale i en almindelig husholdning) vil den lille mængde gøre, at det koster mellem 4-7 kr. at lave din egen bechamelsauce.
En købe-version vil koste langt mere og er slet ikke lige så lækker og smagfuld som den hjemmelavede version