Mac and cheese, macaroni and cheese eller mac 'n' cheese. Den populære amerikanske pastaret med ost har mange navne. Her er den bedste opskrift.
Mac and cheese er en af de virkelig populære retter, og det skyldes selvfølgelig både smagen, og at den er så utrolig nem at lave.
Der findes som sådan ikke en særlig formel på pasta med ost, for den laves på mange forskellige måder, og det er nemt at prøve sig frem.
Men her er i hvert fald min nemme og gode grundopskrift, som altid er en sikker vinder. Både hos børn og voksne.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på mac and cheese
Mac and cheese
Ingredienser
- 400 gram makaroni
- 1 håndfuld persille - finthakket
- 150 gram tomater
- 2 spiseske smør
- 2 spiseske hvedemel
- 4 deciliter mælk
- ½ teske muskatnød - revet
- 150 gram cheddarost - revet
- rasp
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Makaroni koges i letsaltet vand som anvist på pakken. Og dog. Kog den lige et minuts tid kortere, så pastaen har en smule mere bid end normalt, da den jo også skal tilberedes i ovnen. Omvendt skal makaronien heller ikke være for rå.
- Hæld den kogte pasta i et dørslag så vandet løber fra.
- Hak persille fint og kom den ved sammen med halverede, små tomater.
- Smelt et par spiseskefulde smør i gryden, og pisk derefter et par spiseksefulde hvedemel i.
- Pisk derefter gradvist mælken i indtil du har en god bechamelsauce, der smages til med salt, peber og reven muskatnød. Mængden af mælk er vejledende, så brug indtil du har den rette konsistens, hvor den hvide sovs hverken er for tynd eller for tyk. Lad den småkoge under omrøring i små fem minutter. Smag til med salt og peber.
- Rør derefter 100 gram cheddar i sovsen, så du nu har en god ostesovs.
- Vend den kogte pasta, persille og tomater i sovsen.
- Smør et ildfast fad med smør og fordel din mac and cheese i fadet.
- Drys med resten af den revne cheddar og afslut med lidt rasp. Raspen gør din macaroni and cheese mere sprød.
- Bag pastaretten i ovnen i cirka 20 minutter og så er din pasta med ost klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips og servering
Lad det være sagt med det samme: Mac 'n' cheese er ikke sund ret når vi kigger på kalorierne. For dem er der en del af.
Og du kan endda gøre det endnu værre ved at udskifte en smule af mælken med fløden, for at opnå en endnu mere cremet ret. Men så stiger kalorieindtaget også.
Omvendt er osteretten heller ikke en ret man spiser hver dag, så det går nok.
Vær opmærksom på, at retten er varm, når den lige kommer ud af ovnen, så lad den gerne lige køle fem minutter, inden du begynder at sætte tænderne i den lækre amerikanske ret.
Du kan sagtens droppe både persille og tomater, og lave en helt simpel og klassisk macaroni med ost. Og vil du spice den op, kan der tilsættes en teskefuld sennep til din bechamelsauce.
Eller prøv at lave maccarone and cheese med chili - det er også en skøn og spicy ret.
Mac and cheese med bacon
Opskriften her er som sådan en grundopskrift på macaroni and cheese, men du kan sagtens tilsætte andre ingredienser til pastaen og cheddar osten.
Prøv eventuelt med 200 gram sprødstegte bacontern, der vendes i pastaen, lige inden den kommes i ovnen.
Eller prøv med skinke, for det passer altså fremragende til retten.
Annemarie
Hvor mange portioner er der i retten
Isabella Olsen
Jeg ved ikke men jeg kom altså lidt salt og peber i sovsen