Cheddarchips er virkelig nemme at lave, og så smager de helt fantastisk. De kan serveres sammen med en dip, i supper eller som top på salater.
Cheddarchips med kun en ingrediens er så lækre, de kan spises, som de er eller sammen med en dip for eksempel guacamole eller hummus.
Hvis du er ligesom mig og elsker smeltet ost, så vil du elske denne opskrift. Det er nemlig cheddarost, som er smeltet og bliver helt sprød, når den bliver bagt.
Du kan selvfølgelig også lave denne opskrift med andre slags oste, for eksempel Grana Padano-chips, men jeg er personligt stor fan af cheddar.
Opskrift på hjemmelavede cheddarchips
Cheddarchips med kun en eneste ingrediens
Ingredienser
- 100 gram cheddarost - revet
- oregano - el. andre krydderier
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen og lad den forvarme til 200 grader varmluft eller 220 almindelig over- og undervarme.
- Tag en bageplade og dæk den med bagepapir.
- Riv cheddarost eller brug en pose revet ost. Tag nu revet cheddarost og fordel det i små klatter med et godt mellemrum mellem hver klat på bagepladen.
- Bag dem nu i fem minutter, eller indtil de er smeltede og gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned på et stykke køkkenrulle, så fedtet kan dryppe lidt fra chipsene.
- Nu kan du spise dine cheddarchips med dip eller bruge dem som croutoner i suppen - eller drys på salaten.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv også at drysse en smule krydderier ud over chipsene, før de bages. Oregano smager rigtig godt til cheddarchips.
Se også vores andre opskrifter med ost her:
Louise Nielsen
Kan man bruge anden ost?