Ostetærte med cheddar og jalapenos i en sprød hjemmelavet tærtebund smager skønt. Perfekt til tapasbordet eller som forret.
Ostetærte med cheddar og jalapenos smager bare rigtig dejligt. Den har en god kraftig smag fra cheddarost, som bliver balanceret af små stykker friske jalapenos.
Man kan også bruge de syltede jalapenos fra glas eller andre friske chiliarter, det afhænger af, hvad man lige har derhjemme. Men jeg vil klart anbefale et lille spark af chili.
Tærten her er perfekt til en tapas, hvor den skæres i små skiver, men den kan også blive serveret som et måltid med en god salat til, så alle kan blive mætte.
Opskrift på ostetærte med cheddar og jalapenos
Ingredienser
- 100 gram smør koldt
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 0,5 dl vand
- 200 gram cheddarost revet
- 2 dl cremefraiche
- 4 stk æg
- 1 stk jalapeno
Sådan gør du
- Start med at forvarme oven til 200 grader almindelig ovn.
- Start derefter med at lave tærtedejen. I en skål tilføjer du det kolde smør, skær det ud i små firkanter. Tilføj derefter hvedemel og brug dine hænder til at smuldre det sammen.
- Tilføj salt og vand og samle dejen. Rul derefter dejen ud, jeg brugte en brødform så min dej var rektangel, men du kan også bruge den til en rund tærteform. Prik huller med en gaffel rundt omkring i dejen.
- Stil dejen i fryseren i 10 minutter, i mens du laver fyldet.
- I en skål tilføjer du revet cheddarost, creme fraiche og æg. Rør det godt sammen, Snit derefter jalapeno og tilføj til osteblandingen.
- Bag tærtebunden i 10 minutter, tag den derefter ud og hæld fyldet i. Bag din ostetærte med cheddar i 30 minutter, eller indtil den er gylden og fast. Server straks.
Næringsindhold
Tip
Du kan godt udskifte noget af cheddarosten med en anden slags ost, hvis du har lyst.
Bruger du for eksempel mozzarella til din tærte med ost, får du en lidt mildere smag.
Se også andre gode tærter her:
Tærte med tun og flødeost - skøn frokosttærte
Grøntsagstærte - nemt og lækkert
Comments
No Comments