Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.
Figentærte med gedeost smager sødt fra de modne figner og salt fra den kraftige gedeost.
Sammen bliver de to smage balanceret på den lækreste måde, som gør det helt umuligt ikke at tage mindst to stykker.
Selve tærten er super nem at lave. Hele opskriften kræver kun få ingredienser, og så kan du vælge at tilberede hvert element i god tid.
Du kan også sagtens lave opskriften dagen før, den skal serveres.
Faktisk kan du spise den både varm eller kold, begge udgaver er lige gode, det er helt op til din egen præferencer.
Opskrift på figentærte med gedeost
Figentærte med gedeost
Ingredienser
Bunden
- 125 gram smør
- 200 gram hvedemel
- 2 spsk vand
- 1 knivspids salt
Fyldet
- 120 gram gedeost
- 1 stk æggeblomme
- 0,5 dl fløde
- 1 drys sort peber
- 1 drys salt
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 tsk citronskal
- 1 spsk rosmarin - frisk
- 5 stk figner - friske
- 2 spsk valnødder
- 2 spsk honning
Sådan gør du
Tærtebund
- Start med at lave tærtebunden. Tag koldt smør og skær det i små firkanter, kom dem i en skål og tilføj hvedemel og salt. Brug dine hænder til at smuldre det sammen.
- Tilføj nu en lille smule vand og saml dejen sammen. Rul den flad, så den passer til din tærteform og dæk den til. Lad den nu stå i køleskabet i 30 minutter. Brug derefter en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen.
- Bag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, tag den derefter ud.
Tærtefyld
- Lav fyldet ved at komme gedeost i en skål, rør osten, så den bliver blød.
- Tilføj derefter æggeblomme og fløde. Rør det godt sammen og tilføj citronsaft, citronskal, sort peber, salt og rosmarin.
- Rør det rigtigt godt sammen og hæld det henover tærtebunden. Skær nu figner i halve og fordel dem i fyldet.
- Skru ovnen ned til 180 grader og put tærten ind. Lad den bage i cirka 25 minutter. Knus derefter valnødderne og drys henover tærten, bag den derefter i fem minutter mere, så nødderne bliver ristet.
- Når tærten er taget ud af ovnen, hælder du lidt honning udover tærten og pynter med mere rosmarin, så er din figentærte med gedeost klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Prøv at dryppe lidt balsamicoeddike henover din figentærte med gedeost lige før servering. Det giver en lækker syre til smagen.
Tærten kan serveres som del af et ostebord, til en brunch og som hovedret med en frisk salat til.
Se også andre skønne madtærter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: