• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. juni 2022 - Udgivet: 25. april 2022

Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.

Figentærte med gedeost smager sødt fra de modne figner og salt fra den kraftige gedeost.

Sammen bliver de to smage balanceret på den lækreste måde, som gør det helt umuligt ikke at tage mindst to stykker.

Selve tærten er super nem at lave. Hele opskriften kræver kun få ingredienser, og så kan du vælge at tilberede hvert element i god tid.

Du kan også sagtens lave opskriften dagen før, den skal serveres.

Faktisk kan du spise den både varm eller kold, begge udgaver er lige gode, det er helt op til din egen præferencer.

Opskrift på figentærte med gedeost

Figentærte med gedeost
Rakel Seneca

Figentærte med gedeost

4.67 fra 3 stemmer
Figentærte med gedeost og rosmarin samt honning og valnødder er den lækreste madtærte, der har den perfekte kombination af sødt og salt.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Bunden
  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 2 spsk vand
  • 1 knivspids salt
Fyldet
  • 120 g gedeost
  • 1 stk æggeblomme
  • 0,5 dl fløde
  • 1 drys friskkværnet peber
  • 1 drys salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5 tsk citronskal
  • 1 spsk rosmarin - frisk
  • 5 stk figner - friske
  • 2 spsk valnødder
  • 2 spsk honning

Fremgangsmåde
 

Tærtebund
  1. Start med at lave tærtebunden. Tag koldt smør og skær det i små firkanter, kom dem i en skål og tilføj hvedemel og salt. Brug dine hænder til at smuldre det sammen.
  2. Tilføj nu en lille smule vand og saml dejen sammen. Rul den flad, så den passer til din tærteform og dæk den til. Lad den nu stå i køleskabet i 30 minutter. Brug derefter en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen.
  3. Bag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, tag den derefter ud.
Tærtefyld
  1. Lav fyldet ved at komme gedeost i en skål, rør osten, så den bliver blød.
  2. Tilføj derefter æggeblomme og fløde. Rør det godt sammen og tilføj citronsaft, citronskal, sort peber, salt og rosmarin.
  3. Rør det rigtigt godt sammen og hæld det henover tærtebunden. Skær nu figner i halve og fordel dem i fyldet.
  4. Skru ovnen ned til 180 grader og put tærten ind. Lad den bage i cirka 25 minutter. Knus derefter valnødderne og drys henover tærten, bag den derefter i fem minutter mere, så nødderne bliver ristet.
  5. Når tærten er taget ud af ovnen, hælder du lidt honning udover tærten og pynter med mere rosmarin, så er din figentærte med gedeost klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Prøv at dryppe lidt balsamicoeddike henover din figentærte med gedeost lige før servering. Det giver en lækker syre til smagen.

Tærten kan serveres som del af et ostebord, til en brunch og som hovedret med en frisk salat til.

Se også andre skønne madtærter:

Vegetartærte med feta, spinat og kartofler

Porretærte

Tærte med kylling og bacon

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required