Min bedste opskrift på guacamole, der er en nem og meget lækker avocado dip. Guacamolen stammer fra Mexico, og er let at lave selv med modne avoacadoer.
Verdens bedste guacamole indeholder ikke creme fraiche eller lignende, men er baseret på avocado og få andre ingredienser.
Her anvendes altså ikke hverken creme fraiche eller andre ingredienser udover løg og hvidløg.
Guacamole passer blandt andet fint til chili con carne.
Brug modne avocadoer
Det er avocado, der er omdrejningspunktet, og de skal være modne. Men ikke overmodne.
Er du alligevel endt med at købe umodne avocadoer, kan du her se hvordan du hurtigt modner en avocado. Det er ret nemt. Lige så vel som det er nemt, at lave en hjemmelavet guacamole.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på guacamole
Ingredienser
- 2 stk. avocado i tern
- 1 lille rødløg finthakket
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 lime saften fra den
- 1 knivspids spidskommen
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del avocadoerne i to halvdele, og fjern stenen. Pil skrællen af, og skær dem i små tern.
- Kom dem i beholderen til din stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
- Hak løg og hvidløg fint, og kom det ved.
- Del limefrugten i halve og pres saften i beholderen. Tilsæt også lidt spidskommen, salt og friskkværnet peber.
- Blend din guacamole, og smag derefter til med limesaft, salt og peber. Serveres straks.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Den mexicanske guacamole
Note: Hvis du vil holde din guacamole hel simpel, ja så laver du den udelukkende med avocado og salt. Og intet andet. her skal der altså tilsættes hverken, løg, hvidløg eller andet.
Sådan laves den ofte i Mexico, og den tilhører kategorien mexicansk mad.
Hvis du er glad for koriander, kan det tilsættes guacamole, men det er op til dig.
Guacamolen kan som sagt varieres i det uendelige, men dette er en solid grundopskrift.
Du kan i øvrigt også lave en grovere version, hvor guacamolen ikke blendes. Her moses den i stedet med gaffel.
Og her er flere opskrifter til inspiration:
- Nem avocadosalat med tomat og pinjekerner
- Tortilla wraps - nem opskrift med kylling og guacamole
- Wraps med hakket oksekød og grønt
Peter Branner
Tak for dit fif med at konstatere modningensgraden og anvisningen på, hvordan man kan fremskynde den. Som gamle indbyggere i Mexico må vi dog gøre dig opmærksom på at man der altid bruger koriander og hvis overhovedet hvidløg, da meget sparsomt.