Min bedste opskrift på guacamole, der er en nem og meget lækker avocado dip. Guacamolen stammer fra Mexico, og er let at lave selv med modne avoacadoer.
Verdens bedste guacamole indeholder ikke creme fraiche eller lignende, men er baseret på avocado og få andre ingredienser.
Her anvendes altså ikke hverken creme fraiche eller andre ingredienser udover løg og hvidløg. Guacamole passer blandt andet fint til chili con carne.
Det er avocado, der er omdrejningspunktet, og de skal være modne. Men ikke overmodne. Er du alligevel endt med at købe umodne avocadoer, kan du her se hvordan du hurtigt modner en avocado. Det er ret nemt. Lige så vel som det er nemt, at lave en hjemmelavet guacamole.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem guacamole
Opskriften er beregnet til fire personer.
Guacamole
Ingredienser
- 2 avocado - i tern
- 1 lille rødløg - finthakket
- 1 fed hvidløg - finthakket
- 1 lime - saften fra den
- 1 knivspids spidskommen
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Del 2 avocado halve, og fjern stenene. Pil skrællen af, og skær dem i små tern.
- Kom dem i beholderen til din stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
- Hak 1 lille rødløg og 1 fed hvidløg fint, og kom det ved.
- Del 1 lime i halve og pres saften i beholderen. Tilsæt også 1 knivspids spidskommen, salt og friskkværnet peber.
- Blend din guacamole, og smag derefter til med limesaft, salt og peber. Serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Den mexicanske guacamole
Hvis du vil holde din guacamole hel simpel, ja så laver du den udelukkende med avocado og salt. Og intet andet. her skal der altså tilsættes hverken, løg, hvidløg eller andet.
Sådan laves den ofte i Mexico, og den tilhører kategorien mexicansk mad.
Hvis du er glad for koriander, kan det tilsættes guacamole, men det er op til dig.
Guacamolen kan som sagt varieres i det uendelige, men dette er en solid grundopskrift.
Du kan i øvrigt også lave en grovere version, hvor guacamolen ikke blendes. Her moses den i stedet med gaffel.
Peter Branner
Tak for dit fif med at konstatere modningensgraden og anvisningen på, hvordan man kan fremskynde den. Som gamle indbyggere i Mexico må vi dog gøre dig opmærksom på at man der altid bruger koriander og hvis overhovedet hvidløg, da meget sparsomt.