Pico de gallo er en mexicansk tomatsalsa, også kaldet salsa fresca. Det er den, mexicanerne selv bruger, og her har du en autentisk opskrift.
Pico de gallo kaldes også salsa fresca, som betyder frisk sauce. Årsagen er, at det er en salsa lavet af friske tomater, chilifrugter og løg.
Den tomatsalsa kan bruges til alt fra tacos til tapas. På trods af, at den er så nem og hurtig at lave, har den masser af kraft.
Vi får syren fra lime, sødmen fra tomater og det hotte indspark fra chilifrugt. Og så krones salsaen med frisk koriander, der giver den særlige parfumeret smag. Efter min mening den bedste salsa fresca.
Opskrift på Pico de gallo
Pico de gallo - mexicansk salsa
Ingredienser
- 5 tomater - modne, i små tern
- 1 rødløg - meget små tern
- 1 chili - finthakket uden kerner
- 1 lime - saften
- 1-2 dl korianderblade - mængde efter smag
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og skær dem i små, fine tern.
- Skær rødløget i små tern og hak chilien fint efter, du har fjernet kernerne.
- Skyl korianderbladene. Hak dem groft.
- Bland det hele sammen med saften fra en limefrugt. Drys med lidt salt og peber, rør rundt og smag til igen. Pico de gallo skal være syrlig, så pres eventuelt mere limesaft i før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Pico de gallo er en enkel salsa med få ingredienser. Et eksempel på at man sagtens kan få masser af smag med de rette ingredienser.
Spis den i tacos med pulled pork eller kyllingestrimler. Du kan også servere den til nachos eller i en tortilla sammen med guacamole.
Avocadoens fedme passer rigtig godt med den syrlige salsa.
Her har du et udvalg af retter fra Mexico:
Del dine ideer og tanker med os andre her: