Her er den bedste opskrift på en nem chili sin carne, der er en chili con carne uden kød. Den mexicanske ret laves bla. med chokolade.
En af de populære mexicanske retter er denne chili sin carne, der er en chilikrydret ret uden kød.
Derfor er retten en lækker vegetarret, og den er samtidig meget mættende.
Der er nemlig masser af fyld i den mexicanske gryderet, og især kidneybønner indeholder gode mængder protein. Derfor kommer du ikke til at gå sulten fra bordet, selvom retten laves uden kød.
Chili sin carne - chili con carne
Hvis du er forvirret over forskellen på chili sin carne og chili con carne, så er her den hurtige forklaring.
Chili sin carne = chile UDEN kød
Chili con carne = chili MED kød.
Meget simpelt, og begge retter smager fantastisk godt.
Opskriften her er beregnet til fire personer, og de enkelte ingredienser kan du justere som du synes.
Opskrift på chili sin carne
Ingredienser
- 2 små rødløg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 gulerødder
- 2 teskefulde spidskommen stødt
- 1 teske kanel
- Lidt chilipulver eller en hel rød chili
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld oregano tørret
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 dåse majs
- 1 dåse kidneybønner
- 20 gram mørk chokolade
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rødløg hakkes fint, mens hvidløgsfed snittes i tynde skiver. Kom sjat olivenolie i en stegegryde (gerne en støbejernsgryde) og sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
- Peberfrugt og gulerødder snittes i mindre tern og kommes ved sammen med spidskommen, kanel, chilipulver, paprika og oregano. Vend rundt og lad det svitse et par minutter ved middel varme. Du kan også bruge en rød chili. Se i videoen hvordan du ordner en chili.
- Tilsæt så hakkede tomater og majs.
- Kidneybønner hældes i en sigte og skylles under vandhanen, hvorefter de røde bønner ligeledes kommes ved.
- Hak 20 gram mørk chokolade groft, og rør chokoladen ud i gryderetten. Det giver din chili sin carne en dybere smag.
- Lad nu chili sin carnen simre i cirka 15 minutter.
- Smag til med især salt og friskkværnet peber, men også gerne med mere spidskommen, chili eller hvad du synes.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den varme chili sin carne serveres straks, eventuelt sammen med kogte ris og tortilla chips.
Der kan også serveres lidt creme fraiche til den mexicanske ret.
Koriander i retten
Mange steder laves chili sin carnen også med koriander.
Men her må jeg komme med en tilståelse. Jeg har aldrig været vild med koriander, og undgår helst at komme det i maden.
Er du alligevel glad for koriander, så tilsæt en teskefuld tørret koriander i gryden.
Se også hvordan du laver de lækre mexicanske nachos.
Vild med mexicansk mad? Så se også disse opskrifter:
Mexicansk risret med to slags bønner
Mexicansk fad med knuste tortillachips
Tortillas - så nemt laver du selv mexicanske tortillabrød
Comments
No Comments