Opskrift på hjemmelavet mornay sauce, der er en ostesovs, der blandt andet er god til fisk eller gratin. Sovsen laves med parmesan.
Det er ret let at lave en hjemmelavet mornay sauce, der er en ostesovs.
Her er ostesovsen lavet med parmesan, men andre slags oste kan også bruges til en mornay.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på mornay sauce
Mornay sauce - nem opskrift på hjemmelavet ostesovs
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter mælk - cirka mængde
- muskatnød - revet
- 1 pasteuriseret æggeblomme - svarende til et halvt bæger
- 1 deciliter fløde
- 75 gram parmesan
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smelt smør i en kasserolle og pisk mel i. Pisk derefter mælken i indtil du har den rette konsistens. Det plejer at passe med cirka fire deciliter mælk.
- Smag bechamel saucen til med muskatnød, salt og peber. Lad nu sovsen småkoge under omrøring i mindst fem minutter, så smagen af hvedemel koges væk.
- Tag gryden af kogepladen, og pisk reven parmesan i.
- I en anden skål pisker du æggeblommen sammen med fløde, og pisker det derefter ind i din mornay sauce.
- Til sidst smages ostesovsen til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er den færdige mornay sauce klar til anvendelse.
Den kan blandt andet bruges i den klassiske lasagne.
Se også disse opskrifter på sovse:
Del dine ideer og tanker med os andre her: