Min opskrift på stuvede bønner, der er grønne bønner, som laves i en hvid sovs. Bønnerne passer perfekt som tilbehør til eks. hamburgerryg.
Opskriften på stuvede bønner er beregnet som tilbehør til fire personer.
Der kan både anvendes friske og frosne bønner.
I stedet for sødmælk kan du selvfølgelig også anvende eks. minimælk.
Noget af mælken kan også erstattes af kogevand fra hamburgerryg, skinke eller lignende.
Opskrift på stuvede bønner
Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs
Ingredienser
- 400 gram grønne bønner - frosne eller friske
- 2 spiseskefulde smør
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 4 deciliter sødmælk
- Lidt muskatnød - reven
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom koldt vand i en gryde sammen med lidt salt, og kog det op. Kom bønnerne i og kog dem i tre minutter.
- Hæld vandet fra og overhæld bønnerne med koldt vand, så kogningen standses helt.
- Smelt to spiseskefulde smør i gryden, og pisk derefter to spiseskefulde hvedemel i.
- Pisk så sødmælk i indtil du har den rette konsistens på den hvide sovs. Krydr med lidt reven muskatnød, salt og peber. Lad sovsen simre i 4-5 minutter for at koge melsmagen væk.
- Kom de kogte bønner i den hvide sovs, og lad dem varme med i et par minutter. Er sovsen for tyk, kan der tilsættes lidt mere mælk.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Stuvede bønner serveres som tilbehør, og passer især fremragende til frikadeller og kogt hamburgerryg.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: