Prøv denne lækre og nemme opskrift på kylling med grønne bønner. En sund og mættende ret fyldt med grøntsager.
Kylling med grønne bønner er en dejlig og nem ret, der både er sund og meget mættende.
Jeg bruger kyllingeinderfilet til den, men du kan også anvende kyllingebryst i mindre tern.
Der er masser af grøntsager i retten, herunder de grønne bønner, og mængden af kan varieres som man synes.
Det hele laves meget nemt i en stor pande eller en wok, og her steges kylling og grøntsager på få minutter. Det er vigtigt ikke at stege grøntsagerne for længe, så de beholder noget af både friskheden og sprødheden.
Bemærk, at opskriften er til 2 personer, men den er jo nem at gange op til flere.
Se også de populære opskrifter på:
- Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie
- Spidskålssalat med kylling og bønner
- Kylling med grønkål og ristede kikærter
- Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
Opskrift på kylling med grønne bønner
Kylling med grønne bønner
Ingredienser
- 300 gram grønne bønner - fra frost. koges 2 minutter
- 300 gram kyllingeinderfilet - i mundrette stykker
- 2 spiseskefulde olie
- 1 rødløg - pillet, halveret og i tynde både
- 4 fed hvidløg - pillet og hakket groft
- 150 gram gulerødder - i små tern
- 150 gram spidskål - snittes groft
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 3 spiseskefulde hoisin sauce
- 2 spiseskefulde sød chilisauce
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at klargøre kyllingeinderfilet og grøntsager, og kog 300 gram grønne bønner i lidt saltet vand. Hæld vandet fra og del bønnerne i mindre stykker.
- I en stor pande eller wok steges 300 gram kyllingeinderfilet i 2 spiseskefulde olie, og det skal blot have et par minutter. Tilsæt derefter et par spiseskefulde hoisinsauce sammen med lidt salt og peber. Vend godt rundt og giv det lille minuts tid mere.
- Kom 1 rødløg ved sammen med 4 fed hvidløg og lad det stege et lille minut mere.
- Så tilsættes 150 gram gulerødder sammen med 150 gram spidskål, 1 rød peberfrugt, en spiseskefuld hoisinsauce mere og 2 spiseskefulde sød chilisauce.
- Vend godt rundt og steg et 1-2 minutter mere, men heller ikke længere, da grøntsagerne helst skal have lidt bid og friskhed.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kylling med grønne bønner serveres straks, og her er yderligere tilbehør ikke nødvendigt.
Drys eventuelt retten med lidt hakkede cashewnødder inden servering. og er du vild med koriander, kan du tilsætte lidt hakket koriander.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.