Leder du en nem og sund ret til aftensmad, så skal du prøve denne opskrift på kylling med grønkål, ristede kikærter og grønne bønner.
Kylling med grønkål er en dejlig middagsret, der både er sund og nem at tilberede.
Her laves skønt tilbehør på panden med grønkål og ristede kikærter fra dåse, og disse kikærter skal ikke stå i blød. Kom dem i en sigte og skyl dem, hvorefter de er klar til brug.
Kyllingebrystfileterne bliver lækre med lidt sennep og et stykke parmaskinke omkring dem, og de er nemme at stege i ovnen.
Så her får du også en middagsret uden så meget opvask. Mængden af grønt kan varieres som du synes.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer, hvor maden ikke ligger så tungt i maven.
Opskrift på kylling med grønkål
Kylling med grønkål og ristede kikærter
Ingredienser
Kylling med parmaskinke
- 4 stk. kyllingebryst
- salt og friskkværnet peber
- 4 teskefulde sennep
- 1 teskefuld timian - tørret
- 4 skiver parmaskinke
- 1 spiseskefuld olivenolie
Grønkål og øvrigt tilbehør
- 1 dåse kikærter - ca. 240 g drænet vægt, skylles i en sigte
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 teskefuld timian - tørret
- 1 stort rødløg - halvet og skåret i tynde både
- 200 gram grønne bønner - overhældes med kogende vand
- 200 gram grønkål - snittet
- 200 gram blommetomater - i kvarte
- 1 citron - friskpresset saft
Sådan gør du
- Til kylling med grønkål starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Kom samtidig et stykke bagepapir på en bageplade.
- Kyllingebrystfileterne krydres med salt og peber. Smør en teskefuld sennep på hvert stykke kød, drys med timian og vikl et stykke parmaskinke om dem. Altså et stykke skinke på hver.
- Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens laver du tilbehør. Kom en sjat olie på en varm pande, og steg de skyllede og afdryppede kikærter i ca. 5 minutter, så de bliver lidt sprøde. Tilsæt hvidløgspulver og timian, og vend det godt sammen på panden.
- Ttilsæt de grønne bønner, og du kan eventuelt halvere dem. Jeg bruger bønner fra frost, som overhældes med kogende vand, trækker et minut og så er de klar til stegning på panden. Steges nu ca. 4-5 minutter.
- Kom snittet grønkål på panden, og vend rundt, så kålen falder lidt sammen. Tilsæt derefter blommetomater i kvarte.
- Dryp et par spiseskefulde citronsaft over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så anretter du kylling med grønkål ved, at fordele tilbehør på tallerkner, hvorpå de stegte stykker kyllingebryst placeres.
Serveres gerne med et stykke focaccia eller andet brød til.
Se også: Lækker blomkålsgryde med kylling
Del dine ideer og tanker med os andre her: