En nem opskrift på bønnefritter, der er grønne bønner, der bages sprøde i ovnen og serveres som tilbehør. En god måde at lave bønner på.
Opskriften på bønnefritter er beregnet som tilbehør til fire personer.
De ovnstegte grønne bønner passer til mange forskellige slags kød, og jeg bruger dem til alt fra bøffer og frikadeller til stegt kylling.
Du kan både anvende friske og frosne bønner.
Opskrift på bønnefritter
Bønnefritter (opskrift på fritterede grønne bønner i ovn)
Ingredienser
- 500 gram bønner - frosne eller friske
- 3 spiseskefulde olivenolie
- flagesalt - eller alm. salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kom de grønne bønner i en skål. Er det frosne bønner kommes de direkte i skålen, mens friske bønner ofte lige skal nippes først.
- Kom en god olivenolie ved bønnerne, og drys med flagesalt. Pas på de ikke bliver for saltede.
- Vend bønnerne rundt, så olie og salt fordeles på dem.
- Fordel de grønne bønner på en bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
- Bag dine bønnefritter i cirka 30 minutter, så de er sprøde og lækre. Pas på ikke at overbage dem, så de bliver for mørke. De 30 minutter plejer at passe fint, men måske skal de have nogle minutter mere for at blive helt sprøde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte bønnerfritter serveres straks som tilbehør til mange forskelle slags retter med kød.
Se også mine opskrifter på:
Hjemmelavede pommes frites i ovn
Michael
Jeg bliver altså lige nød til at oplyse jer om at de der grønne bønner i ovnen, ikke er friterede!
Man fritere i olie som fx en frituregryde og man bager i ovnen.
Holger Rørby Madsen
Hej Michael
Tak for det - og det er selvfølgelig rigtigt. Der er korrekt tale om stegte bønner i ovnen 🙂
Håber du kan lide dem alligevel.
Alt det bedste
Holger