Min opskrift på sellerifritter, der er pommes frites laves af knoldselleri. Selleristængerne steges nemt i ovnen, og bruges som tilbehør.
Sellerifritter er egentlig bare pommes frites, der er lavet af knoldselleri i stedet for de normale fritter fremstillet af kartofler.
Sellerien er god at skære ud i stænger, som derefter steges i ovnen indtil sellerifritterne er sprøde.
Mange er desværre ikke så glade for smagen af knoldselleri, men min erfaring er faktisk, at disse alligevel er glade for de nybagte sellerifritter.
De smager nemlig ikke at selleri på samme måde, og derfor glider de nemt ned. Også hos børn.
I opskriften har jeg brugt en stor knoldselleri, men hvis de kun har små knoldselleri i supermarkedet (det sker ofte), så skal du måske anvende to.
Og de færdigbagte sellerifritter anvendes altså som tilbehør på samme måde, som hvis havde serveret pommes frites af kartofler.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på sellerifritter
Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri
Ingredienser
- 1 stor knoldselleri
- olivenolie
- flagesalt
- 1 potte timian
Sådan gør du
- Start med at snitte skrællen af din knoldselleri. Skær top og bund af (gem eventuelt bladene til en hjemmelavet hønsekødssuppe). Snit derefter skrællen af på siderne, men ikke mere end nødvendigt.
- Derefter skæres sellerien i skiver på cirka en centimeters tykkelse, og derefter igen i stave, som du kender det fra pommes frites.
- Kom selleristavene i en skål, og vend dem med lidt olivenolie, flagesalt (eller andet groft salt) og bladene fra en stor dusk timian.
- Fordel selleristavene på en bageplade med bagepapir, så stavene ikke lægger for tæt. Mellemrummet gør, at dine sellerifritter bliver sprøde og lækre.
- Stil pladen med sellerifritterne ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 30 minutter. De kan vendes undervejs, men det er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte sellerifritter serveres straks som tilbehør til alt fra en flat iron steak til en klassisk oksefilet.
Se også mine opskrifter på:
Pernille
Ville SÅ gerne kunne lave lækre pommes af selleri, men mine var ret slatne efter de 30 minutter. Kan de have været FOR olierede?