Super lækker opskrift på kalkunfad, der laves med møre kalkunstrimler, champignon, broccoli og en dejlig bechamelsovs.
Kalkunfad med grøntsager er en super ret til hele familien. Når først retten er sammensat, indeholder den alt, man behøver for et godt måltid.
Så du behøver ikke at lave tilbehør til retten. Men du kan servere den med et godt flutes - se opskrifter under boksen med opskriften på kalkunfad.
Retten kan også laves med kylling i strimler, hvis du synes, at kalkun er for tørt.
I opskriften indgår hønsefond, som kan laves ved at koge 2,5 deciliter vand op med en terning hønsebouillon.
Opskrift på kalkunfad med grøntsager
Kalkunfad med champignon og bechamelsovs
Ingredienser
- 500 gram kalkun i strimler
- 2 teskefulde paprika
- 1 broccoli - delt i små buketter
- 1 stort løg - finthakket
- 2 fed hvidløg - finthakkede
- 200 gram økologiske champignon - i kvarte
- 500 gram frisk pasta
Bechamelsovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 2,5 dl hønsefond - varm
- 3 dl mælk
- revet muskatnød
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at lave bechamelsovs, da den gerne må stå og småsimre mens du laver resten af retten færdig.
- Smelt smør i en kasserolle, og pisk mel ud i smørret. Pisk derefter varm hønsefond i, og spæd så op med mælk indtil du har den rette konsistens. Bechamelsovsen skal ikke være for tyk. Smag til med revet muskatnød, salt og friskkværnet peber, og lad den nu stå og simre mens du laver resten.
- Du kan købe færdige kalkunstrimler, eller købe et kalkunbryst, som du selv skærer ud i strimler.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande, og brun nu kalkunstrimler grundigt. Lad dem stege 4-5 minutter ved en god varme, og krydr med paprika, salt og peber. Vend det godt rundt undervejs, og hæld det i et fad.
- Kom en ny klat smør på panden, og svits nu løg, hvidløg og champignon, indtil de er godt ristede af. Hæld det ved kalkunkødet.
- Broccoli koges i lidt letsaltet vand i to minutter, dryppes af og kommes i fadet.
- Kog den friske pasta i to minutter i letsaltet vand, og fisk pastaen over i fadet med en tang. Der må gerne komme lidt kogevand med.
- Hæld til sidst den færdige bechamelsovs over, og vend kalkunfadet forsigtigt rundt.
Få tilsendt opskriften på mail
Hvis du har lyst til at servere retten med et godt flutes, kan du prøve en af disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: