Her er opskriften på svinekæber sous vide. Inklusiv den korrekte tid og temperatur i vandbadet, og du får ikke mere møre grisekæber end disse.
Svinekæber sous vide er noget af det møreste kød, som du kan tilberede.
I forvejen er grisekæber et fantastisk stykke kød, som er nem at tilberede til perfektion, men du endnu mere ud af det efter en lang tur i sous vide-maskinen.
Jo, tilberedningstiden er lang, men svinekæberne passer sig selv og det er hele ventetiden værd.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og jeg behøver vel næsten ikke at sige, at grisekæberne er fremragende som gæstemad.
Opskrift på svinekæber sous vide
Svinekæber sous vide - med tid og temperatur
Ingredienser
- 8 svinekæber - cirka 800 gram
- salt og friskkværnet peber
- paprika
Til sauce
- 2 deciliter rødvin
- 2 deciliter oksefond
- 1 potte timian
- Lidt Maizena
Sådan gør du
- Svinekæberne afpudses - eller bed din slagter om at gøre det. Slagteren er jo en fagmand, så det har han styr på.
- Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og lidt paprika. Du kan også lægge et par kviste frisk timian ved kødet.
- Vakuumpak grisekæberne i to poser. De kan også vakuumeres i med to svinekæber i hver pose, så du laver fire poser. Det er op til dig.
- Gør din sous vide klar, og varm op til 62 grader.
- Nu skal dine svinekæber sous vide have 48 timer ved de 62 grader, hvor de jo bare passer sig selv.
- En halv time før du skal spise det møre kød, koges to deciliter rødvin ind sammen med to deciliter oksefond og lidt frisk timian. Reduceres til næsten halv mængde, og smages til med salt og peber.
- Du kan vælge at jævne saucen med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, eller lade være.
- De tilberedte svinekæber pakkes ud og kommes ned i den sauce, og varmes med i 2-3 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Svinekæber sous vide serveres nu sammen med en rigtig kartoffelmos og en lækker gulerodssalat.
Sværere er det ikke at lave svinekæber i verdensklasse.
Har du ikke så lang tid til at lave grisekæberne i sousvide, kan du nøjes med 12 timer ved 74 grader. Det giver også et godt resultat.
Se også mine opskrifter på:
Kristina
Hej. Skal svinekæberne have 48 timer ved 62 grader?
Er i øvrigt vild med dine opskrifter
Mvh Kristina
Gitte Sørensen
Hej
Det undrer mig, at du i denne opskrift skriver, at svinekæberne skal have 48 timer, når der i din tabel oversigt står 15 timer. Hvad skyldes det?
Vh
Gitte
tage
Tak for alle dine gode opskrifter kan jeg få dig til at anbefale en sause vide
da jeg nødig vil fejlinvastere da man jo ikke som pensionist har mange kroner
at slå til søren med
V.H. tage