Min opskrift på oksemørbrad sous vide med præcis tid og temperatur. Det sikrer et ensartet og meget mørt stykke kød. Gælder også kalvemørbrad.
Oksemørbrad sous vide er den perfekte måde at tilberede oksemørbraden på, og samme metode kan naturligvis anvendes til en kalvemørbrad.
Oksemørbraden er mør i forvejen, men fordelen ved alligevel i din sousvide er, at du kan styre temperaturen meget præcist, og derfor bliver tilberedningen meget ensartet.
Her har jeg krydret mørbraden med lidt tørret rosmarin og timian, men du kan også bare nøjes med salt. Og efter bruning af kødet krydres med friskkværnet peber.
Opskriften er beregnet til fire personer med cirka 200 gram kød til hver.
Og fremgangsmåden er den samme til både oksemørbrad og kalvemørbrad. Se flere opskrifter:
Opskrift på oksemørbrad sous vide
Oksemørbrad sous vide (også til kalvemørbrad)
Ingredienser
- 800 gram oksemørbrad - eller kalvemørbrad
- rosmarin - tørret
- timian - tørret
- flagesalt
Sådan gør du
- Start din sous vide op og sæt temperaturen til 58 grader, hvis du ønsker oksemørbraden medium. Ved 54 grader er den mere rød, mens den bliver mere tilberedt ved en højere temperatur. Jeg foretrækker de 58 grader, hvor den er som du kan se på billedet. Og stadig fuldstændig mør!
- Afpuds oksemørbrad (eller kalvemørbrad), og skær enderne af, så midterstykket vejer omkring 800 gram. Eller hvad du nu skal bruge.
- Krydr kødet med lidt tørret rosmarin og timian, og salt det.
- Kom mørbraden i en pose og luk med vakuum. Sørg for at posen er lukket helt tæt om kødet for at sikre den perfekte tilberedning.
- Sænk den forsigtigt ned i din sous vide, hvor den nu skal have tre timer. Du kan godt nøjes med lidt mindre tid, men jeg synes resultatet er perfekt efter tre timer.
- Efter tilberedning tages posen med oksemørbraden op og kødet tages ud.
- Nu kan du enten dele oksemørbraden (eller kalvemørbrad) i bøffer, eller blot brune hele stykket og derefter skære i skiver. Kødet brunes i kort tid i lidt smør på en meget varm pande. Eller ved direkte varme på grillen. Krydres med friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Oksemørbrad sous vide serveres straks, eventuelt sammen med en bearnaise sauce, der ligeledes laves sous vide.
Dertil naturligvis pommes frites. Eller prøv med med søde kartoffel fritter.
Erling Simonsen
Er vægten lige gyldig i forhold til tiden
Lene Madsen
Kan den ligge i mere end 3 timer i souviden uden at mørne helt?
Rasmus Stein Jensen
Hej Holger.
Jeg har 2 stk okse mørbrad på hver 2,3 kilo, altså i alt 4,6 kilo i 2 poser, er det så samme tilberednings tid på 3 timer ?
Holger Rørby Madsen
Hej Rasmus
Yes - det bør være det samme. Hvis din sous vide kan klare det og holde samme temperatur, men det bør altså ikke være et probelm.
Og det lyder lækkert 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Alexander
Hejsa
Hvordan forholder man sig til at kødet skal have 58 grader og sovsen(bearnaise) skal have 60 grader?
Gør det ikke noget at sovsen kun får 58 grader?
På forhånd tak for svar.
Mvh. Alexander
Kristina
Har lavet denne opskrift ( min første gang med Sous Vide) og jeg er virkelig overrasket over hvor god den blev. Kan man lave 2 stk i samme gryde (har sous vide stav)
Tak for en fantastisk side.
Holger Rørby Madsen
Hej Kristina
Ja, men tror ikke oksemørbrad kan blive mere lækkert i sig selv, da det jo i forvejen er et meget mørt stykke kød. Og så giver sous vide den altså lige et gear mere. Det er fantastisk.
Altså, hvis du har plads til det i gryden kan du sagtens lave to ad gangen.
Og tak fordi du bruger Madens Verden!
De bedste hilsner
Holger