En komplet vejledning og opskrift til roastbeef sous vide, og det er inkl. præcis temperatur, tid i sous vide, tilbehør og meget mere info.
Roastbeef sous vide er en ret nem måde at lave roastbeef på, og du får et lækkert og mørt stykke kød, der er tilberedt meget jævnt.
Det er samtidig også ret nemt at styre hvordan kødet bliver, altså om det skal være rødt, medium eller mere tilberedt, for det styrer temperaturen i din sous vide ret præcist.
Brune kødet inden sous vide?
Normalt krydrer man kødet, i dette tilfælde en roastbeef af inderlår, hvorefter kødet vakuumeres i en vakuumpakker.
Først til sidst brunes kødet så af, og får derved stegeskorpe og den rigtige stegesmag.
Men her har jeg valgt at brune kødet inden det vakuumpakkes, for jeg synes altså det giver mere smag til den færdige roastbeef.
Så brun kødet af, krydr med salt og peber (eventuelt også med lidt hvidløgspulver og tørret rosmarin), vakuumeres og tilbederes derefter i sous vide.
Opskriften her er beregnet som hovedret til fire personer. Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på roastbeef sous vide
Roastbeef sous vide (med præcis tid og temperatur)
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef
- salt og friskkværnet peber
- hvidløgspulver
- rosmarin
Sådan gør du
- Varm din sous vide op til 57 grader.
- Dup kødet tørt, og brun det af på en pande ved høj varme. Kom en smule olie på panden, og brun roastbeefen hele vejen rundt.
- Tag kødet af panden og krydr med salt og godt med friskkværnet peber. Du kan også tilføre endnu mere smag til kødet med lidt hvidløgspulver og tørret rosmarin (eller timian).
- Kom din roastbeef sous vide i en vakuumpose og vakuumpak den. Vær sikker på at posen er helt tæt.
- Kom posen med din roastbeef ned i det varme vand, og lad den nu blive tilberedt sous vide i otte timer, hvor den bare passer sig selv.
- Tag kødet ud af posen og brun den ved høj varme. Det kan du enten gøre på en varm pande med lidt olie - eller ved direkte varme på grillen. Begge måder er gode.
- Din roastbeef sous vide skal blot lige brunes så den får stegeskorpe, da kødet jo er tilberedt.
- Læg stegen på et skærebræt og lad den gerne hvile 10-15 minutter før udskæring. Er der snor på roastbeefen, skal den selvfølgelig fjernes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige roastbeef sous vide har den helt rigtige farve og smag, og er derfor klar til at blive skåret ud i tynde skiver.
Ved serveringen kan kødet krydret med lidt mere salt og og friskkværnet peber.
Tilbehør
Tilbehør til en roastbeef sous vide kan være mange ting, men jeg har nogle klare favoritter, og dem får du her.
Så kan du jo selv sammensætte som du synes, men det handler blandt andet om fritter, asparges og bearnaise.
Roastbeef sous vide 4 timer
Som sagt har jeg givet denne roastbeef otte timer ved 57 grader, som jeg synes er den perfekte måde at tilberede kødet på.
Dette er en roastbeef af inderlår.
Og så vil du måske spørge: Kan jeg ikke nøjes med at give min roastbeef fire timer i sous vide?
Jo, det kan du faktisk godt. Og det er naturligvis samme temperatur. Men jeg synes du får en langt bedre tilberedning ved otte timer.
Så det vil jeg anbefale dig, men mindre kan altså også gøre det.
Rare, medium eller welldone?
Og hvordan ønsker du så din roastbeef sous vide tilberedt? Er det rare (rødt kød), medium eller welldone? Eller noget midt imellem dem?
De 57 grader her giver en medium roastbeef, hvor kødet hverken er alt for rødt eller for tørt. Sådan foretrækker jeg en roastbeef.
Og herfra kan du sådan set bare skrue op eller ned for temperaturen på din sous vide, så kødet bliver som du vil have det.
Indstiller du varmen i din sous vide til 54 eller 55 grader, vil du få en rare eller medium-rare roastbeef.
Og går du op på omkring 60 grader eller højere , vil du få et stykke kød der er mere gennemstegt - eller welldone.
Husk, at tiden i vandbadet er den samme, det er kun temperaturen du regulerer.
Se også min opskrift på roastbeef i airfryer.
Ole S
Mega nem opskrift og dejlig detaljeret. Vægten på kødstykket kunne være en god info.
Anni Salomon
kan roastbeef også laves dage før, som flæskestegen
Jacob Flinthagen
Jeg er i tvivl lige som Mads. Bruner du før eller efter eller begge dele....?
Mads Bo Frederiksen
Er ikke helt klar på om du bruner før eller efter sous vide?
Elisabeth
Hej Holger,
Jeg skal sous vide en oksesteg. Min steg er på 4,4 kg.
Skal den stadig bare have 8 timer, eller skal den have længere tid fordi den er større end det ene kg du anbefaler i din opskrift på roastbeef?
Mvh Elisabeth
Mads Bo Frederiksen
8 timer bør være rigeligt!