Roastbeef i ovn er dejlig mad til både hverdag og fest. Og ved at stege den ved lav temperatur i ovnen, er du sikker på en mør og lækker roastbeef.
Her er min nemme opskrift på roastbeef i ovn, og den slår altså aldrig fejl.
Faktisk er ovnstegning en god måde at tilberede stegen på, og du skal blot holde øje med kernetemperaturen via dit stegetermometer. Så er du sikker på et perfekt resultat hver gang.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på roastbeef i ovn
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også video med fremgangsmåde.
Nem roastbeef i ovn
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef - af god kvalitet
- 25 gram smør - smeltet
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 125 grader almindelig over- og undervarme - du skal langtidsstege vores roastbeef i ovn, og det gør man altså ved 125 grader.
- Læg så kødet i et ildfast fad, og pensl den med det smeltede smør. Giv kødet en god tur hele vejen rundt.
- Krydr så med salt og friskkværnet peber. Jeg giver den ikke andre krydderier, da kødet er meget smagfuldt i sig selv. Men du kan selvfølgelig sagtens vælge at bruge et grillkrydderi eller andre krydderier.
- Så sætter du et stegetermometer i din steg - husk altid at sætte spidsen i den tykkeste del af kødet!
- Stil så fadet med kødet ind i ovnen - gerne på nederste rille, og så skal den ellers bare stå der og hygge sig.
- Stegetiden er omkring 90 minutter/halvanden time, men det afhænger af hvor rødt du ønsker kødet.
- Når stegetermomteret viser en kernetemperatur på 55 grader er kødet rødt på din roastbeef i ovn, 60 grader er medium/rosa, mens roastbeefen er gennemstegt ved en kernetemperatur på 70 grader.
- Jeg vil anbefale en rosa steg og en kernetemperatur på 60 grader.
- Tag så kødet ud af ovnen, og lad det hvile i et kvarter.
- Du kan godt lægge et rent viskestykke over, men du må IKKE pakke kødet ind i sølvpapir/alufolie! Så koger kødet nemlig videre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Stegetid på ovnstegt roastbeef
Stegetid: 125 grader i ovn i cirka 90 minutter/halvanden time.
Roastbeef i grill
Kan man så også lave sin roastbeef i grillen? Ja, det kan du sagtens. Stegetiden er den samme, men den svære kunst er, at holde temperaturen nede på de 125 grader.
Og det gælder både i kuglegrill og gasgrill.
Hvis du griller roastbeefen ved en højere temperatur vil stegetiden blive forkortet. Så hold godt øje med dit stegetermometer.
Tilbehør
Anret så ved at skære kødet i tynde skiver, og du kan eventuelt servere roastbeefen med bagte kartofler og hjemmelavet persillesmør. Du kan søge disse opskrifter frem i søgefeltet øverst.
Hvad er roastbeef?
Udtrykket og navnet kommer selvfølgelig fra engelsk, og betyder stegt kød. Det er den simple forklaring.
Roastbeef laves af flere forskellige udskæringer, men den mest almindelige er en udskæring af inderlår fra oksen.
Men vil du have den endnu bedre (og dyrere), skal du bede slagteren om en roastbeef af oksefilet.
Det dejlige ved roastbeefen er, at den kan nydes både varm og kold.
Anne
Er det ved varmluft, og ændrer stegetiden i ovn sog, hvis man laver 3 på én gang?
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Det står i punkt 1 🙂 Det er over- og undervarme, og ikke varmluft. Stegetiden kan godt forlænges en smule med 3 roastbeef i ovnen samtidig, men nok ikke ret meget.
God fornøjelse - det bliver godt.
Alt det bedste
Holger
Camilla
Kan jeg fryse steget ned efter tilberedning?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Jep, du kan sagtens fryse en stegt roastbeef ned.
Er det til pålæg kan den jo skæres i skiver inden 🙂
Holdbarhed på frost er ca. 5-6 måneder.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Jolanda
Hvordan får du din roastbeef så brun? Det lykkedes ikke for mig.
Thorkild Kristensen
kan man stege 2 stege på en gang og tiden ændre sig ?
Holger Rørby Madsen
Hej Thorkild
Nej, som udgangspunkt vil stegetiden være den samme.
Men brug gerne et stegetermometer, så er du helt sikker.
Alt det bedste
Holger
Annemette Mærsk Christensen
Lige den opskrift jeg mangler! Tak for en fantastisk blog 😁
Kan man bruge en roastbeef der har været på frost i ca 4 måneder??
Mvh Annemette
Holger Rørby Madsen
Hej Annemette
Selv tak - godt at høre. Jo, det er der ikke noget problem. Hele stykker oksekød kan sagtens holde sig op til et år på frost, så det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse med det.
Alt det bedste
Holger
Oskar Emil
Super nem at lave og den blev mør og lækker, spar dog ikke på saltet.