Opskrift på langtidsstegt roastbeef i ovn. Se her hvordan du steger en roastbeef i 6 timer, og med denne metode bliver kødet aldrig tørt.
Langtidsstegt roastbeef er meget nemt at lave i ovnen, hvor du steger den ved 60 grader.
Det sikrer, at kernetemperaturen i din roastbeef ikke kommer over de 60 grader, og dermed bliver kødet heller ikke tørt.
Samtidig steges kødet i et overdækket fad sammen med lidt grøntsager og fond, og det giver altså en vidunderlig smag til den færdige roastbeef.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på langtidsstegt roastbeef
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef
- flagesalt
- 1 løg
- 1 stor gulerod
- 2 deciliter oksefond eller bouillon
- timian nogle kviste
- 2 laurbærblade
- friskkværnet peber
- Lidt smør til bruning af roastbeef
Sådan gør du
- Dup roastbeefen tør med et stykke køkkenrulle og salt den grundigt. Lad hvile i 30 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og gryden skal virkelig være varm.
- Kom lidt smør på og brun nu stegen grundigt hele vejen rundt. Altså bruning i kort tid ved høj varme, hvorefter roastbeefen lægges til side.
- Løg hakkes groft og gulerødder skæres i grove tern. Kom lidt mere smør i gryden, og svits nu løg og gulerødder ved høj varme i et minuts tid. Kom oksefond og laurbærblade ved og lad det hurtigt koge op.
- Hæld indholdet fra gryden i et ildfast fad, og læg den afbrunede roastbeef ovenpå. Krydr med friskkværnet peber. Læg friske timiankviste rundt om stegen.
- Dæk fadet med sølvpapir, og stil det i ovnen ved 60 grader almindelig over- og undervarme. Her skal en langtidsstegt roastbeef have cirka seks timer.
Næringsindhold
Hviletid
Tag den færdigstegte roastbeef ud af ovnen, og lad den hvile utildækket i 15-20 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.
Nu er kødet smukt, rosa - og helt perfekt.
Kernetemperatur
Mål eventuelt kernetemperaturen i stegen med et stegetermometer, og den skal være på mellem 54 og 60 grader - afhængig af hvor rødt, medium eller gennemstegt du ønsker kødet.
Sovs af skyen
Skyen kan du i øvrigt si og jævne med lidt Maizena, der udrøres i koldt vand.
Smag skyen til med salt, peber og lidt sukker.
Tilbehør
Som tilbehør til langtidsstegt roastbeef kan anbefales kartoffelpandekage og en god spidskålssalat.
Ønskes en sovs til, kan jeg anbefale en bearnaise eller en god rødvinssauce.
Se også disse opskrifter:
Torben Nielsen
Man kan ikke printe opskriften, og den ser ellers lækker ud.