Grydestegt roastbeef er en nem og hurtig opskrift på et mørt stykke kød, der også er godt som gæstemad. Her med stegetid og kernetemperatur.
Her får du min opskrift på en nem og grydestegt roastbeef, som helt sikkert vil vække glæde.
Roastbeef kan laves af forskellige udskæringer, og typisk er det inderlår eller tykstegsfilet, så selve begrebet roastbeef er altså en bestemt udskæring.
Det der kendetegner en roastbeef er, at den er meget fedtfattig. Samtidig er kødet meget mørt, og derfor skal det ikke tilberedes i lang tid.
Her har jeg lavet en grydestegt roastbeef på et kilo, og den fik 25 minutter efter bruning, og det passede perfekt.
Men den nøjagtige stegetid afhænger af flere faktorer, herunder hvor tyk stegen er og hvor meget varme den får.
Derfor vil jeg anbefale brug af et stegetermometer, og tage roastbeefen af når kernetemperaturen når de 56 grader.
Så er den flot og rosa indvendigt - præcist som den skal være. Og uden at være rød eller rå.
Opskriften er beregnet til cirka fire personer, og har du en rest i overskud, er den god som pålæg dagen efter. Eventuelt på et stykke smørrebrød med roastbeef.
Se også mine opskrifter på:
- Roastbeef i ovn - opskrift med stegetid og kernetemperatur
- Roastbeef i airfryer med tid og temperatur
- Langtidsstegt roastbeef i ovn (stegetid 6 timer)
Opskrift på grydestegt roastbeef
Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef
- flagesalt
- 1 spiseskefuld smør - til stegning
- 2 deciliter vand
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Tag kødet ud af køleskabet en time før det skal steges. Salt det grundigt hele vejen rundt, og lad det hvile på køkkenbordet.
- Varm en god stegegryde op, kom en god klat smør i og brun roastbeefen på alle sider. Den skal have en rigtig god stegeskorpe.
- Når kødet er godt brunet af, kommes et par deciliter vand i gryden.
- Læg låget på og lad nu din roastbeef stege ved en nogenlunde lav varme i cirka 25 minutter.
- Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af stegen, og her skal kernetemperaturen være på cirka 56 grader, hvor du så får den flotte og rosa kerne i din roastbeef.
- Stegetiden afhænger af tykkelsen på roastbeefen, og er den ikke nået op på de 56 grader endnu, så giver du den lidt mere tid.
- Læg den grydestegte roastbeef over på et skærebræt, og lad den hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
En grydestegt roastbeef skæres ud i tynde skiver (husk at fjerne snoren først), og serveres med en hjemmelavet sauce bearnaise og de bedste pommes frites.
Du kan i øvrigt også tilberede en roastbeef i din sous vide.
Astrid Bjørnø
Hej Holger. Tak for mange gode opskrifter. Nu har jeg et par spørgsmål til roastbeef. Jeg skal lave mad til et selskab, så jeg har nok 5-6 kg kød, og vil gerne bruge din opskrift på ovnstegt. Jeg har altid troet at det var vigtigt at brune kødet først, er det en skrøne? Skal jeg beregne længere stegetid? Kan jeg holde det varmt i termokasse.
Håber du vil/kan besvare mine spørgsmål.
Kh Astrid
Sille
Steger altid på en pande.😊