Nem opskrift på mør roastbeef i airfryer. Stensikker fremgangsmåde til at stege det populære stykke oksekød i airfryer med tid og temperatur.
Roastbeef i airfryer er en simpel og lækker ret, som du sagtens også kan servere for dine gæster.
Og med denne fremgangsmåde er du altid sikker på det perfekte resultat, men husk at der kan være forskel på hvor meget og hvordan de enkelte modeller af airfryers varmer.
Derfor er stegetiden vejledende, og i dette tilfælde har jeg lavet den i min Philips Airfryer Combi XXL Connected, hvor den skal have 35 minutter for at nå den ønskede kernetemperatur på 56 grader. Sådan ønsker jeg den stegt, hvor den stadig er rosa, men uden at være rå.
I andre airfryers kan stegetiden være lidt anderledes, men brug et stegetermometer, så er du sikker på et perfekt resultat. Sådan en roastbeef på 1 kilo passer fint til fire personer, og en rest er god som pålæg.
Kernetemperatur i roastbeef
Som sagt skal du bruge et stegetermometer, hvilket i øvrigt er indbygget i min airfryer. Så det er smart. Men ellers måler du bare kernetemperaturen undervejs, og de vejledende temperaturer er som følger:
- Rød: 50-51 grader
- Rosa/medium: 55-56 grader
- Gennemstegt: 60 grader
Så kan du jo selv vælge hvor du vil tage din roastbeef ud af din airfryer. Stegen på fotoet er taget ud ved en kernetemperatur på 56 grader.
Opskrift på roastbeef i airfryer
Roastbeef i airfryer med tid og temperatur
Ingredienser
- 1 kilo roastbeef - typisk skåret af okseinderlår
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teskefuld timian - tørret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Når du laver roastbeef i airfryer starter du med, at tørre kødet af med et stykke køkkenrulle.
- Læg derefter stegen på risten i airfryeren.
- Smør kødet godt med olie, og krydr med tørret timian, salt og friskkværnet peber.
- Roastbeefen skal nu have ca. 35 minutter ved 180 grader, og her vil kødet så være rosa og medium tilberedt. Men uden at være rødt overhovedet. Husk at anvende et stegetermometer, og her skal kernetemperaturen være 56 grader. Skal kødet være mere rødt er det en lavere kernetemperatur, og modsat hvis du ønsker den gennemstegt. Men gå dog ikke over 60 grader i kernetemperatur. da oksekødet så bliver for tørt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du roastbeef i airfryer, og nu skal kødet hvile på et skærebræt i ca. 15 minutter inden udskæring.
Kødet skal ikke overdækkes. Skæres derefter ud i passende skiver.
Rester kan anvendes som pålæg, til smørrebrød med roastbeef eller en omgang biksemad. Velbekomme.
Se også mine afprøvede opskrifter på:
Grydestegt roastbeef med stegetid og kernetemperatur
Ole Holm
Jeg har fået en air fruer jocca i fødselsgave 84 år hvordan bruger man den
Holger Rørby Madsen
Kære Ole
Tillykke med den - jeg er sikker på du bliver glad for airfryeren.
Jeg kender desværre ikke den model, men måske er der andre her, der har et par gode råd.
Generelt er det godt at læse manualen, og så starte ud med et par simple retter, så kan lærer airfryeren at kende.
Alt det bedste
Holger