Her er en nem og hurtig opskrift på stegte bønner med hvidløg og citron som tilbehør til mange kødretter. Både friske og frosne bønner kan bruges.
Du skal prøve at lave grønne bønner med hvidløg, for de smager altså fremragende.
Normalt koger man jo blot bønnerne, men du kan give dem endnu mere smag med denne opskrift.
Her steges bønnerne nemlig i smør med hvidløg, hvorefter de lige vendes med lidt citron. Bedre bliver det ikke.
Hvidløgsbønnerne kan bruges som tilbehør til næsten alle kødretter, så bare spis løs.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også hvordan du laver bønner med parmaskinke.
Ingredienser til bønner med hvidløg
400 gram grønne bønner (haricots verts)
50 gram smør
4 fed hvidløg
1 citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at nippe enderne af de grønne bønner.
- Hvidløgsfed pilles og hvidløgspresseren findes frem.
- Varm en stor pande op ved en middel varme og kom smørret på. Lad det bruse af og blive nøddebrunt.
- Pres hvidløgsfed ned i det brunede smør og ryst panden runden. Lad lige smørret tage smag af hvidløg i et halvt minuts tid.
- Kom derefter de grønne bønner på panden og vend dem rundt i hvidløgssmørret.
- Steg bønnerne 4-5 minutter ved middel varme, hvor du flere gange lige vender bønnerne rundt.
- Pres saften af en halv citron ud over bønnerne.
- Krydr med lidt salt og peber, og så er dine bønner med hvidløg klar.
Servering
Stegte bønner med hvidløg og citron er perfekt tilbehør til mange slags kød. Ja, faktisk passer de til næsten alt.
Prøv dem til en grydestegt kalveculotte, oksesteg stegt som vildt eller en langtidsstegt skinke i ovn.
Din vurdering
-
Bønner med hvidløg
Hvis nu, man påtænker at bruge frosne bønner, skal disse så først tøes op? Eller kommer man dem direkte på panden i frossen tilstand?