Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon er fremragende gæstemad, som kan laves på under en time. Med forslag på tilbehør.
Grydestegt oksefilet med soltørrede tomater og champignon kan ikke kun laves med oksefilet, men du kan også anvende andre udskæringer.
Eksempelvis vil en oksetyksteg også være glimrende, og stegetiden er den samme.
Her er dog altså en opskrift med oksefilet, og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grydestegt oksefilet
Grydestegt oksefilet - nem opskrift på oksefilet i gryde
Ingredienser
- 1 kilo oksefilet - gerne krogmodnet
- 250 gram champignon
- 200 gram perleløg - gerne fra frost
- 150 gram soltørrede tomater
- 2 deciliter kalvefond
- 3 spiseskefulde engelsk sauce
- 2 teskefulde paprika
- 1 potte timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rids oversiden/fedtet på oksefileten i mindre ruder eller tern, men uden at skære ned i kødet! Krydr med lidt salt.
- Varm lidt olivenolie op i en stegegryde, og brun nu kødet grundigt på begge sider, hvor du løbende vender det.
- Gør imens grøntsagerne klar. De største champignon deles i halve, mens de mindre kommes hele i. Roden skæres selvfølgelig fra, og de børste rene.
- Når kødet er godt brunet af, tages det op og lægges på et skærebræt.
- Champignon kommes i gryden, og de brunes indtil de har fået godt med farve.
- Så tilsættes perleløg, soltørrede tomater, kalvefond, engelsk sauce, paprika og timian, hvorefter stegen lægges tilbage i gryden, og nu skal oksefilet og tilbehøret steges i cirka 30 minutter under låg. Tjek med et stegetermometer, at kernetemperaturen er 57 grader. Måske skal det have 5-10 minutter mere.
- Tag kødet over på et skærebræt, og lad det hvile utildækket i 15 minutter, Lad grøntsagerne simre mens stegen hviler, så kalvefonden og væden smyger sig cremet omkring perleløg og champignon.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Grydestegt oksefilet skæres i tynde skiver ved serveringen, og anrettes på et fad med tilbehøret fra gryden.
Serveres også med ovnbagte kartoffelbåde og eventuelt en salat med spidskål.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: