Få min opskrift på lækkert tilbehør til oksefilet. Et dejligt grøntsagsfad, der er nem at lave og som passer til oksefilet og andre stege.
Se her hvordan du nemt laver lækkert tilbehør til oksefilet og andre stege og udskæringer.
Det er et skønt fad med masser af grøntsager, og her har jeg brugt kartofler, gulerødder, broccoli, rødløg og hvidløg, men andre grøntsager er også gode at anvende.
Derfor er det også en god måde at få ryddet op i køleskabet på, så brug gerne hvad du har liggende.
Tilbehøret passer blandt andet rigtig godt til de disse fire måder at tilberede oksefilet på:
Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan nemt justere mængden af de enkelte grøntsager. God fornøjelse.
Opskrift på tilbehør til oksefilet
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 500 gram kartofler - i mindre stykker
- 300 gram gulerødder - i mindre stykker
- 1 broccoli - delt i små buketter
- 2 rødløg - halveret og i både
- 8 fed hvidløg
- 4 spiseskefulde olivenolie
- 4 spiseskefulde citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Sådan gør du
- Til tilbehør til oksefilet starter du med, at gøre 500 gram kartofler og 300 gram gulerødder klar. Skær dem i mindre tern, så de kan være tilberedt på ca. 35 minutter. Du behøver ikke skrælle dem.
- Skær 1 broccoli i mindre buketter, mens 2 rødløg pilles, halveres og skæres i grove både. 8 fed hvidløg pilles og knuses, hvorefter de hakkes groft.
- Fordel det hele i et stort ovnfast fad, og vend det sammen med 4 spiseskefulde olivenolie, 4 spiseskefulde citronsaft og salt og friskkværnet peber. Spred det ud.
- Du kan også fordele grøntsagerne på en bradepande, men her kan det være en fordel at vende det sammen med olie, citronsaft, salt og peber i en stor skål, hvorefter det fordeles på bradepanden.
- Bages nu ca. 35 minutter ved 180 grader, hvor du undervejs vender det rundt nogle gange. Tilbehøret er færdig når kartofler og gulerødder er tilpas møre. Har du en dampovn, kan du med fordel tilberede grøntsagerne med lidt damp.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Det lækre tilbehør til oksefilet serveres straks sammen med kødet og evt. nogle brasede kartofler. Velbekomme.
Del dine ideer og tanker med os andre her: