Her er min opskrift på braiserede rodfrugter. Rodfrugterne er perfekte som tilbehør og er nemme at lave. God som tøm køleskabet opskrift.
Braiserede rodfrugter er super simple at lave, og meget velsmagende som tilbehør.
Her har jeg lavet rodfrugterne med kartofler, gulerødder og knoldselleri, men andre rodfrugter kan også anvendes.
Prøv eksempelvis med jordskokker, persillerødder, pastinakker og andre, og på den måde er opskriften en god måde at få tømt ud i køleskabet på.
Opskrift på braiserede rodfrugter
Braiserede rodfrugter som lækkert og nemt tilbehør
Ingredienser
- 300 gram kartofler - med skræl, i tynde både
- olivenolie - til stegning
- 300 gram gulerødder - i tynde skiver
- 300 gram knoldselleri - skrællet, i mundrette stykker
- 2 store rødløg - i grove både
- 4 fed hvidløg
- 2 deciliter bouillon
- 1 håndfuld timian - hakket
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Klargør kartofler, gulerødder og knoldselleri som anvist. Det samme med rødløg og hvidløg.
- Varm en dyb pande op ved en nogenlunde høj varme, og kom en god sjat olivenolie i.
- Tilsæt kartofler i tynde både, og lad dem stege 3-4 minutter, hvor de vendes rundt undervejs. Pas på de ikke brænder fast.
- Tilsæt derefter rødløg og hvidløg, og sauter et minut mere under omrøring.
- Så kommes gulerødder og knoldselleri i, og det svitses igennem. Fortsat ved en god varme.
- Tilsæt timian og bouillon, og lad det koge op.
- Skru derefter ned, læg låg på og lad nu dine braiserede rodfrugter stå i ca. 15 minutter - eller indtil de er tilpas møre. Tjek nogle gange undervejs om der stadig er lidt væske i bunden, og ellers hældes lidt mere ved.
- Krydres til sidst med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Braiserede rodfrugter passer perfekt som tilbehør til rigtig mange kødretter.
Brug dem til en god bøf, oksefilet, culotte eller en god flæskesteg i ovn.
Se også disse opskrifter med rodfrugter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: