Her får du en meget nem bøf opskrift, hvor du samtidig kan se, hvordan du laver en lækker sovs på få minutter. En god allround metode til bøfstegning.
Dette er en simpel bøf opskrift, som er meget rar at kende og opskriften er god til alle typer bøffer.
Her er sovsen lavet med lidt god portvin, men du kan også anvende en deciliter rødvin. Det er mindst lige så godt.
Fremgangsmåden er som sagt god til alle slags bøffer, men husk at stegetiden kan variere.
Generelt vil jeg ikke anbefale at købe for tynde bøffer, for de er næsten umulige både at give en god stegeskorpe og samtidig stege møre.
De er ofte tørre, før de er møre. Desværre.
Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.
Bøf opskrift med den skønneste sovs
Ingredienser
- 2 stk ribeye af marmoret oksefilet min. 200 gram/stk
- 3 fed hvidløg
- 1 dusk frisk rosmarin
- 1 skalotteløg
- 1 deciliter portvin
- 3 spiseskefulde smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Ribeye saltes i god tid før brug, gerne mindst en halv time.
- Hvidløg pilles og hakkes fint, og bladene pilles af kvistene. Skalotteløg hakkes ligeledes helt fint.
- Varm en pande godt op, og den skal være rigtig varm. Kom en lille sjat olie på (se her hvilken madolie du bruger til de forskellige opgaver).
- Brun nu bøfferne ved høj varme i et minut på hver side, hvorefter du skruer ned på halvt blus.
- Kom en spiseskefuld smør ved sammen med hvidløg og rosmarin og ryst det lidt rundt. Lad bøfferne stege 1-2 minutter mere på hver side i rosmarinsmørret - men stegetiden afhænger selvfølgelig dels af bøffernes tykkelse og hvordan du ønsker kødet.
- Vend bøfferne godt rundt i smørret og læg dem til side på en tallerken, hvor de hviler mens du laver sovsen.
- Kom det hakkede skalotteløg ved og lad det sautere et minuts tid.
- Hæld så portvin ved, og lad det koge godt ind.
- Kom så et par spisekefulde smør ved, og rør smørret godt ind i sovsen. Smag til med salt og peber.
Serveringstips og opskrifter
Anret bøfferne på en lun tallerken og krydr dem med lidt peber.
Hæld et par spiseskefulde sovs med fyld over, og server eventuelt med kartoffelkroketter eller en god, ovnbagt mos. Også gerne med ærter til.
Comments
No Comments