Se hvordan du laver bagt kartoffelmos, der ikke flyder ud i ovnen. Kartoffelmosen skal tilsættes æggeblommer, og formes til kugler.
Bagt kartoffelmos er nem at lave, og når du tilsætter æggeblommer hindrer du mosen i at løbe ud.
Kartoffelmos er lækkert tilbehør til mange retter med kød.
Opskriften er til fire personer, men den er nem at gange op til en større mængde.
Opskrift på bagt kartoffelmos
Ingredienser
- 600 gram kartofler til mos, sorten Marabel er god
- 50 gram smør
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- salt og friskkværnet peber
Penslning
- 2 pasteuriserede æggeblommer
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
- Kog dem i vand indtil de er helt møre - det tager cirka 20 minutter. Der skal ikke salt i vandet, men mosen smages til den er færdig.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af. Det er vigtigt at mosen indeholder så lidt vand som muligt.
- Hæld de kogte kartofler op i en skål, og kom smør i tern ved.
- Mos kartofler og smør med et piskeris, og rør den rundt, så den samler sig.
- Rør også fire pasteuriserede æggeblommer ud i mosen. Æggeblommerne gør, at kartoffelmosen ikke flyder ud i ovnen. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
- Beklæd en bageplade med et stykke bagepapir, og kom mosen i en sprøjtepose, hvorefter du kan sætte toppe på bagepladen. Eller sæt 16-20 toppe eller kugler med kartoffelmos med en spiseske. Hvis du holder ske og hænder fugtige med vand, klæber kartoffelmosen ikke fast. Et godt trick 🙂
- Pensl kartoffeltoppene med pasteuriserede æggeblommer.
- Bag nu kartoffelmosen i ovnen ved 210 grader varmluft, hvor de skal bages i cirka 10 minutter så de bliver gyldne.
Næringsindhold
Tips
Tag den bagte kartoffelmos ud af ovnen, og anret de flotte toppe eller kugler på et fad.
Bagt kartoffelmos passer godt til blandt andet grydestegt kalvesteg.
Og her er opskriften på en god sovs til både kartoffelmos og kød.
Se også mine opskrifter på:
HANS JENSEN
Jeg er meget uforstående over for, at det altid anbefales pastuiseret æg. Æggene i Danmark er jo salmonellefri, så for mig at se er det bare en unødig fordyring at købe de dyre pastiserede æg.
Ellers er jeg rigtigt godt tilfreds med opskrifterne.
Hans Jensen
sabrina Gunvald
Jeg er enig mht til det med æg. Bruger altid alm æg og jeg spiser endda tit tatar mad, som kræver rå æg. Her kommer jeg æggene i en lille skål og hælder kogende vand over i 1o sec. inden jeg slår æggene ud og deler i blomme og hvide. Dette har jeg gjort de sidste mange år, og er aldrig blevet syg.. HVIS der er bakterier sidder de jo i skallen..
SG
Katrine
Er opskriften fryseegnet?