En nem og lækker opskrift på sovs til kød, altså sådan en god allround sovs. Den er perfekt til bøffer og hele stege af kalve- eller oksekød.
Hvordan laver man en god sovs til kød? Dette spørgsmål dukker ofte op her på siden, og det er der mange opskrifter på.
Har du sky fra stegningen, kan du nemt lave en opbagt sovs, men i mange situationer har man ikke sky til det, og hvad gør man så?
Eksempelvis når man steger bøffer på panden - også mørbradbøffer.
Jo, så er det godt at have denne opskrift ved hånden. Og selvom der bruges en del ingredienser i sovsen, så har du nok de fleste af dem stående i køkkenskabet.
Derfor er det en ret nem sovs at lave til kødet, og prøv dig bare frem med forskellige smagskombinationer.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på sovs til kød
Nem og god sovs til kød - grundopskrift
Ingredienser
- Lidt olivenolie
- 1 skalotteløg
- 1 hvidløgsfed
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 teskefuld sukker
- 2 deciliter oksefond
- 1 spiseskefuld ketchup
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 1 teskefuld paprika
- 1 teskefuld timian - tørret
- 2 deciliter fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom en god sjat olivenolie i en kasserolle eller lille gryde, og varm det op ved middel varme.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden. Lad det svitse fem minutter uden at tage farve.
- Tilsæt så balsamico, og lad det koge næsten væk. Det tager et par minutter.
- Derefter tilsættes sukker, oksefond (kan udskiftes med to deciliter vand og en bouillonterning), ketchup, tomatpasta, engelsk sauce, paprika og timian. Lad det småkoge 10 minutter.
- Hæld fløden ved og lad det koge videre i 10 minutter, så sovsen cremer ind.
- Smag til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige sovs serveres straks, og den er fremragende til højrebsbøffer, en ribeye, langtidsstegt oksefilet eller en lækker culotte.
Servér også gerne kartoffelbåde til sammen med en god broccolisalat.
Her er 3 andre saucer:
Jørgen
Lækker sovs, kunne nemt blive en "favorit". Man kan lave sovsen i forvejen uden at komme fløde i, og så gøre det når resten af maden er næsten klar.
Hvis du bruger "Antal" her på siden til at gange opskriften op, så vær opmærksom på at mængden af vand og bouillonterninger i trin 4 ikke følger med.