Her er en grundig vejledning til stegning af mørbradbøffer på pande. Mørbradbøfferne steges kort tid ved høj varme, hvorefter de krydres.
Dette er en nem og hurtig opskrift på stegning af mørbradbøffer på pande, og det er samtidig hurtig mad med en super god smag.
Du skal selvfølgelig bruge en svinemørbrad, og køb gerne en mørbrad af god kvalitet. For der er altså forskel.
Mørbraden afpudses for både fedt og sølvsene, og det kan være nemmere at skære bøfferne ud først, og så derefter skære sølvsenen fra.
En svinemørbrad kan deles i 8-10 bøffer, afhængig af hvor stor den er.
Mørbradbøfferne skal ikke være for tynde, for så er de sværere at stege møre. De bliver for hurtigt tørre og kedelige, når de samtidig skal have en god stegeskorpe.
Opskrift på mørbradbøffer
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset og i skiver/bøffer
- salt og friskkværnet peber
- Lidt olie til stegning1
Sådan gør du
- Varm en pande op til en rigtig god varme, for en høj varme er vigtigt for at opnå et godt resultat. Mørbradbøffer på pande skal nemlig steges ved høj varme i kort tid.
- Kom en lille smule olie på panden, og læg derefter mørbradbøfferne på.
- Lad dem ligge et par minutter uden at pille ved dem. Der skal nemlig dannes en god stegeskorpe.
- Vend dem så rundt når de har fået en god farve, og steg dem yderligere et par minutter på den anden side. Når kødsaften kommer op, er mørbradbøfferne færdige.
- Er det tykkere mørbradbøffer, giver du dem lidt længere på hver side. Men pas på ikke at overstege dem!
- Læg bøfferne til side på en tallerken eller i et lille fad, og krydr dem med groft salt og friskkværnet peber. Lad dem hvile fem minutter før servering.
Næringsindhold
Tips
Mørbradbøffer på pande serveres blandt andet til en champignon a la creme.
250 gram (1 bakke) champignon børstes rene for jord, og deles i halve eller kvarte.
Ristes i lidt smør på en rygende varm pande, hvorefter tre deciliter fløde tilsættes.
Lad det creme ind, og smag til med salt, peber, lidt citronsaft og friskhakket persille.
Se også disse opskrifter med svinemørbrad: