Højrebsbøffer skæres af højreb, der også er kendt som okseflet. En højrebsbøf på 200 gram skal steges eller grilles to minutter på hver side.
Højrebsbøffer er gode bøffer med en fin fedtmarmorering, der gør dem nemme at stege møre.
Det er en god idé at salte bøfferne i god tid inden stegningen. Det trækker ikke saften ud af kødet, men gør dem mere saftige. Så husk det.
Hviletiden er også vigtig, så smagen når at samle sig i kødet. Lad dem hvile fem minutter, det gør dem ekstra lækre.
Et andet godt trick er kun at stege højst to bøffer ad gangen på panden. Hvis du fylder panden med for meget kød, kan det være svært at holde varmen, og du risikerer at kødet i stedet begynder at koge. Og det duer ikke.
Disse højrebsbøffer er stegt på en varm pande, men de er lige så gode at smide på grillen. Både på gasgrill og kuglegrill er det naturligvis ved direkte varme, og risten skal være gennemvarm.
Også her gælder det gode råd om, at lade bøfferne ligge et minut inden du vender dem. Rør ikke ved kødet hele tiden - men vend dem hvert minut, så de får ialt to minutter på hver side.
Og lad være med at stege bøfferne "well done", for det betyder bare "vildt tørt". Når højrebsbøffer er medium er de perfekte, og ikke rå. Men derimod meget smagfulde og lækre.
Opskriften er beregnet til to personer, men kan nemt ganges op.
Ingredienser til højrebsbøffer
2 højrebsbøffer på cirka 200 gram stykket
2 teskefulde salt
Friskkværnet peber
Smør til pandestegning
Fremgangsmåde
- Tag højrebsbøfferne ud af køleskabet, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
- Giv hver bøf en halv teskefuld salt på hver side, og læg dem på en tallerken, hvor de står og trækker en times tid.
- Varm en pande op ved en god varme (jeg plejer at stege på 8 ved en skala fra 1-9), så der skal blus på.
- Kom en god klat smør på panden, og lad det bruse af. Smørret må gerne blive nøddebrunt, så du får den rigtige stegesmag på bøfferne.
- Læg nu bøfferne på panden, og lad dem ligge! Ikke pille og røre, men lad dem ligge og stege et minut. Vend dem så med en pincet, så du ikke stikker i kødet.
- Steg dem nu et minut på den anden side, vend dem, steg endnu et minut, inden du vender bøfferne en sidste gang og steger et minut på sidste side. Altså samlet to minutter på hver side.
Så er dine højrebsbøffer medium stegte, hvilket jeg synes er perfekt til disse bøffer.
Nu skal bøfferne hvile fem minutter inden servering, og de skal ikke dækkes til.
Servér højrebsbøfferne med hjemmelavede pommes frites i ovn og en god og nem sovs med sennep og kalvefond.
Se også disse:
Din vurdering
-
Højrebsbøffer
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: