• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Krydret hakkebøf med bearnaise og stegte kartofler

Krydret hakkebøf med bearnaise og stegte kartofler

krydret hakkebøf med bearnaise
4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
134
SHARES
FacebookMessenger134PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. november 2024 - Udgivet: 15. maj 2020

Min opskrift på krydret hakkebøf med bearnaise, der serveres med stegte kartofler fra ovnen og en sund salat med spidskål og saltede mandler.

Hakkebøf med bearnaise er en rimelig nem ret at lave, og samlet tager det ikke mere end en times tid.

Det hakkede kød æltes let sammen med blandt andet sennep og hvidløgspulver, og bøfferne formes forsigtigt, så farsen ikke bliver for komprimeret og tæt.

Steg bøfferne på panden eller grillen, og server dem med den lækre bearnaise, der er nem at lave fra bunden. Se links længere nede.

Se også: Hakkebøf - opskrift på gammeldags hakkebøffer med bløde løg og sovs

Det er også ok at lave retten med en Knorr bearnaise, hvis du mere er til det.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Du kan i øvrigt bruge den som en lækker gæstemad, som du kan lave på en times tid.

Opskrift på hakkebøf med bearnaise

krydret hakkebøf med bearnaise
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krydret hakkebøf med bearnaise og stegte kartofler

4.73 fra 11 stemmer
Min opskrift på krydret hakkebøf med bearnaise, der serveres med stegte kartofler fra ovnen og en sund salat med spidskål og saltede mandler.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 1035
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g hakket oksekød - med ca. 10% fedt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 spsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
Stegte kartofler
  • 800 g kartofler - små
  • Lidt olivenolie
  • flagesalt
  • rosmarin
  • hvidløgspulver
Bearnaise
  • min sauce bearnaise opskrift - evt. lavet som bearnaise sous vide
Spidskålssalat med mandler
  • 1 lille spidskål - skåret i tynde strimler
  • 1 lille bundt forårsløg - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g mandler - saltede og grofthakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Kartoflerne skylles og halveres, hvorefter de vendes med olie, lidt flagesalt, rosmarin og hvidløgspulver. Bages ca. 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Vendes rundt en gang undervejs.
  2. Det hakkede oksekød æltes let med hvidløgspulver, løgpulver og sennep. Blot så farsen er samlet, så den ikke bliver for kompakt.
  3. Form til fire hakkebøffer, der hakkes med bagsiden af en kniv.
  4. Steg hakkebøfferne i lidt smør på en varm pande, hvor de skal have cirka fem minutter på hver side. Kan også grilles ved direkte varme i cirka 4-5 minutter pr. side. Krydres efter stegning med salt og friskkværnet peber.
  5. Lav bearnaise som anvist i linket - enten som en traditionel sauce bearnaise - eller som sous vide, der både er genial og super nem.
  6. Alle ingredienser til spidskålssalaten, pånær de saltede mandler, vendes sammen, og salaten anrettes i et fad. Drys derefter med grofthakkede saltede mandler.
  7. Krydret hakkebøf med bearnaise anrettes med de stegte kartofler og spidskålssalat og nydes straks. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 1035kcalKulhydrater: 60gProtein: 38gFedt: 74gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 25gTransfedt: 2gKolesterol: 117mgNatrium: 1301mgKalium: 2026mgKostfibre: 12gSukker: 4gVitamin A: 583IUVitamin C: 165mgCalcium: 213mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

I stedet for spidskålssalat, kan du også servere hakkebøf med bearnaise med dampede ærter. Det er også godt.

Se også: Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required