Min opskrift på ovnbagte hakkebøffer med porrer, der også laves med en lækker kryddersovs. Det hele steges i et fad, og er en sikker vinder.
Ovnbagte hakkebøffer med porrer er en nem og lækker ret i kategorien mad i fad.
Her brunes hakkebøfferne først af på en pande, hvorefter de lægges i et fad.
Grøntsager, og herunder altså porrer, sauteres af sammen med de øvrige ingredienser, inden hele retten steges færdig i ovnen.
Og du skal glæde dig til den lækre kryddersovs, der simpelthen smager fantastisk til hakkebøfferne.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på hakkebøffer med porrer
Ingredienser
- 600 gram hakket oksekød
- 3 store porrer
- 1 rød peberfrugt
- 3 fed hvidløg
- 1 teskefuld karry
- 1 teskefuld paprika
- 1 dusk timian
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- 5 deciliter fløde
- 1 spiseskefuld kalvefond koncentreret
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og underluft.
- Oksekødet deles i fire lige store portioner, der formes til hakkebøffer. Pres ikke farsen for meget sammen, da bøfferne så nemt bliver tunge og kedelige. Læg eventuelt det hakkede oksekød ned i en anretterring, og pres den let sammen. Hak bøfferne med en kniv.
- Varm en pande op ved en rimelig høj varme, og kom en lille sjat olie og en lille klat smør på. Lad det bruse af og læg hakkebøfferne på.
- Brun bøfferne grundigt på begge sider, så de får en flot stegeskorpe og kulør. Lægges i et ildfast fad.
- Porrer snittes i cirka en centimeter tykke skiver, der kommes på panden. Tilsæt eventuelt en lille klat smør mere. Lad dem svitse et minuts tid.
- Hvidløg hakkes groft og kommes ved.
- Peberfrugt skæres i mindre tern, der sauteres med i yderligere et minut.
- Tilsæt karry, paprika og fint hakket timian, og lad det svitse med i 30 sekunder. Vend det rundt undervejs.
- Kom engelsk sauce ved sammen med piskefløde og kalvefond, og lad det koge op. Smag til med salt og peber.
- Hæld indholdet over hakkebøfferne i fadet, og fordel det rundt i fadet.
- Stil dine hakkebøffer med porrer ind i ovnen, hvor de skal have cirka 20 minutter.
Næringsindhold
Tips
Ovnbagte hakkebøffer med porrer kan serveres sammen med flere forskellige slags tilbehør.
Prøv eksempelvis til en nem kartoffelmos, eller måske med ovnbagte kartofler.
Desuden skal du nyde dem sammen med dampet broccoli eller kogte ærter.
Se også mine opskrifter på:
Madmus
Jeg har en, der ikke tåler fløde. Bliver den lige så god, hvis der ikke kommer andet end det halve i?
Holger Rørby Madsen
Hej Madmus
Nej, brug 5 deciliter bouillon istedet. Drys en stor spiseskefuld i efter punkt 8, og derefter bouillon. Lad det jævne, og så har du stadig en fin ret - men nu uden fløde. Eller brug mælk.
Alt det bedste
Holger
Janne Ladefoged Clausen
Kan man bruge andet kød i stedet for oksekød men alligevel lave den lækre sovs?
Bente
Inde
Undrer mig over at mange opskrifter er med lave kalorietal
Mangler dem i din fine bog
En glad fan