Se her, hvordan du tilbereder en grydestegt kalvesteg. Kalvestegen steges i må tre timer, og det giver samtidig en virkelig god sovs.
Grydestegt kalvesteg er god gæstemad med masser af smag, og så er det en ret nem opskrift.
Den skal godt nok stege i tre timer, men når først du har sat kalvestegen over, er der ikke meget arbejde bagefter. Husk, at kalvefond er fortyndet fond, altså blandet op med vand.
Server med hasselbackkartofler og en god salat.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på grydestegt kalvefilet
Ingredienser
- 1,2 kilo kalvesteg
- smør til bruning
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 persillerod
- 1 gulerod
- 4 deciliter kalvefond
Sovs
- 2 spsk smør
- 2 spsk mel
- sky fra kalvestegen
- gastrik
- 1 dl fløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find den store stegegryde frem, og varm den godt.
- Smelt en god klat smør i den, og brun nu kalvestegen godt og grundigt. Netop bruningen giver en stor del af smagen til både kød og sovs.
- Hak skalotteløg, hvidløg, persillerod og gulerod groft, og lad dem svitse lidt med.
- Tilsæt kalvefond, og læg låget på.
- Skru ned for varmen, og lad nu kalvestegen simre i tre timer ved lav varme.
- Tag den grydestegte kalvesteg op af gryden, og læg den på et skærebræt, hvor den hviler mens du laver sovs. Du behøver ikke at overdække den.
- Sigt skyen over i en skål, og sæt stegegryden tilbage på blusset.
- Smelt et par spiseskefulde smør i gryden, og kom hvedemel ved. Pisk det ud med et piskeris.
- Pisk så gradvist skyen fra stegen ud, så den efterhånden bliver til en god sovs. Tilsæt også fløde. Du kan eventuelt justere konsistensen på sovsen med mere vand, hvis du synes sovsen er for tyk.
- Smag til med 1-2 spiseskefulde gastrik, salt og friskkværnet peber. Du kan også komme et par teskefulde ribsgele, da det giver sovsen en smag af vildtsovs.
- Skær kalvestegen ud i tynde skiver, og servér med hasselbagte kartofler og en salat med rosenkål.
Se video til opskrift
Noter
Grydestegt kalvesteg serveres straks med anvist tilbehør - eller hvad du synes.
I videoen kan du i øvrigt se, hvordan du laver en gastrik.
Se flere opskrifter til gryde:
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Hjemmelavet tærte med spidskål og bacon
Tærtedej - lav den perfekte mørdej til tærter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
hasselbagte kartofler hmm er det mon noget i stil med hasselbach kartofler ;o)
Jeg er igang med opskriften og har købt færdig kalvefond. Nu hvor der er kommet 2 flasker i gryden bliver jeg i tvivl om det skulle have været fortyndet kalvefond!?
Hej Trine
Jeg er bange for, at din ret er blevet for saltet. Medmindre andet er angivet, er det altid fortyndet kalvefond eller bouillon.
Alt det bedste
Holger