Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.
Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.
Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til grydestegt oksebov bruges
Ca. 1 kilo oksebov
Salt
Friskkværnet peber
5 deciliter vand
Rosmarin
Timian
4 laurbærblade
Sådan laver du grydestegt oksebov
- Okseboven duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
- Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt fem deciliter vand.
- Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk timian og rosmarin ved sammen med laurbærblade.
- Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i to timer.
Tag kødet op og læg det på et skærebræt.
Skyen kan du nemt jævne med Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.
Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med ovnstegte kartofler og en lækker tomatsalat.
Se også andre opskrifter med oksekød:
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Grydestegt oksebov
Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.