Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.
Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.
Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grydestegt oksebov
Grydestegt oksebov - simpel grundopskrift
Ingredienser
- 1 kilo oksebov
- salt og friskkværnet peber
- 5 deciliter vand
- rosmarin
- timian
- 4 laurbærblade
Sådan gør du
- 1 kilo oksebov duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og friskkværnet peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
- Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt 5 deciliter vand.
- Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk rosmarin og timian ved sammen med 4 laurbærblade.
- Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i 2 timer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og sovs
Tag den grydestegte oksebov op og læg den på et skærebræt.
Skyen kan du nemt jævne med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.
Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med kartoffelbåde i ovn og en lækker broccolisalat. Waldorfsalat er selvfølgelig fin til oksekødet.
Alis Buhler
5 stjerner. Tak for opskriften
Maureen Holly Nielsen
Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.