Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.
Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.
Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Til grydestegt oksebov bruges
Ca. 1 kilo oksebov
Salt
Friskkværnet peber
5 deciliter vand
Rosmarin
Timian
4 laurbærblade
Sådan laver du grydestegt oksebov
- Okseboven duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
- Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt fem deciliter vand.
- Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk timian og rosmarin ved sammen med laurbærblade.
- Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i to timer.
Tag kødet op og læg det på et skærebræt.
Skyen kan du nemt jævne med Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.
Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med ovnstegte kartofler og en lækker tomatsalat.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.