Her får du en nem grundopskrift på grydestegt oksebov, hvor okseboven steges meget mør i en gryde med lidt væde i et ar timer.
Grydestegt oksebov er en klassisk opskrift, hvor okseboven steges i gryde.
Du skal først brune kødet af, inden det stille og roligt koges mørt i et par timer.
Oksebov er et dejligt og billigt stykke oksekød, som man virkelig kan koge mør. Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grydestegt oksebov
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 1 kilo oksebov
- salt og friskkværnet peber
- 5 deciliter vand
- rosmarin
- timian
- 4 laurbærblade
Sådan gør du
- 1 kilo oksebov duppes tør med et stykke køkkenrulle, og krydres med salt og friskkværnet peber på begge sider. Hviler 10 minutter.
- Varm en stegegryde op ved høj varme, og kom en klat smør i.
- Brun okseboven grundigt på begge sider, og tilsæt 5 deciliter vand.
- Skru ned for varmen, så okseboven kan simre ved svag varme. Kom lidt frisk rosmarin og timian ved sammen med 4 laurbærblade.
- Læg låget på stegegryden, og lad nu din oksebov simre i 2 timer.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips og sovs
Tag den grydestegte oksebov op og læg den på et skærebræt.
Skyen kan du nemt jævne med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand.
Smages til med salt, peber og lidt gastrik. Kom også gerne en sjat fløde i.
Okseboven skæres ud i tynde skiver, og serveres sammen med kartoffelbåde i ovn og en lækker broccolisalat. Waldorfsalat er selvfølgelig fin til oksekødet.
Maureen Holly Nielsen
Love it....but it would be helpful if portions pr. Person was written.