Waldorfsalat med valnødder og vindruer er en velkendt og elsker klassiker, der oprindeligt stammer fra USA. Waldorfsalaten er nem at lave.
Waldorfsalat blev "opfundet" på hotellet Waldorf i New York, og herfra spredte den sig hurtigt til resten af verden.
Oprindeligt var den med valnødder, æbler og vindruer (som denne opskrift), men den er efterhånden blevet lavet i en række andre udgaver. Og det er jo en smagssag.
Waldorfsalaten passer blandt andet godt til retter med vildt, men også til julemaden går den glimrende.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på waldorfsalat
Ingredienser
- 2 stængler bladselleri
- 2 æbler
- 2 håndfulde vindruer
- 10 valnøddekerner
Dressing
- 1 teskefuld citronsaft
- 1 citron - økologisk, en spiseskefuld reven skal af økologisk citron
- 1 deciliter mayonnaise
- 1 deciliter creme fraiche
Sådan gør du
- Start med at lave dressingen til din waldorfsalat. Kom alle ingredienserne op i en skål, og rør det sammen. Smag til med salt, friskkværnet peber og eventuelt en smule sukker.
- Vask bladselleri, og skær stænglerne i små tern.
- Del æblerne og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i små tern.
- Halvér vindruerne med en skarp kniv, og hak valnøddekernerne groft.
- Kom nu bladselleri, æbler og valnødder i dressing, og vend det forsigtigt rundt.
- Anret waldorfsalat i en skål, og pynt eventuelt med lidt ekstra vindruer og valnødder på toppen (indgår ikke i opskriften).
Næringsindhold
Tips
Du kan selv justere mængden af æbler, vindruer og valnødder efter hvad du nu selv synes der skal i din waldorfsalat.
Brug den som en nem forret eller evt. som tilbehør til retter med vildt og andet rødt kød.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments