• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Sauce bordelaise

Sauce bordelaise

billederesultat for helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise
4.7 fra 28 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
141
SHARES
FacebookMessenger141PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. oktober 2024 - Udgivet: 11. april 2018

Se hvordan du laver en helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise. Oksemørbraden steges rosa i ovnen, og serveres med den lækre bordelaise.

Helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise er en virkelig lækker hovedret, der kan serveres med hjemmelavede kartoffelrøsti.

Bordelaise er en lækker sovs, der koges ind med rødvin, portvin og kalvefond.

Opskriften er til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Demi glace
  • Whiskysauce
  • Rødvinssovs
  • Helstegt oksemørbrad

Opskrift på sauce bordelaise

billederesultat for helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce bordelaise

4.72 fra 28 stemmer
Se hvordan du laver en helstegt oksemørbrad med sauce bordelaise. Oksemørbraden steges rosa i ovnen, og serveres med den lækre bordelaise.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 145
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g oksemørbrad - afpudset
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk timian - bruges til kød og bordelaise sauce
Til sauce bordelaise
  • 3 skalotteløg - eller små rødløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 dl rødvin
  • 1 dl portvin
  • 3 dl kalvefond - kraftig
  • 25 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med sauce bordelaise. Løg hakket fint, og sauteres ved middel varme på en pande. Lad det svitse fem minutter uden at tage farve. Kom laurbær og timian ved, og tilsæt derefter rødvin. Lad det koge ind til rødvinen næsten er kogt væk.
  2. Tilsæt så portvin, og lad også den koge næsten ind.
  3. Derefter tilsættes kalvefond. Brug tre spiseskefulde koncentreret kalvefond til tre deciliter vand, da det skal være en kraftig fond.
  4. Lad det koge koge lidt mere ind.
  5. Sigt saucen over i en kasserolle lige inden servering. Lad den køle en anelse af i et par minutter, og pisk derefter cirka 25 gram koldt smør i mindre tern i saucen for at tykne den lidt. Smag til med salt og peber. Saucen må ikke koge efter at smørret er tilsat!
  6. Undervejs laves du helstegt oksemørbrad. Brun den afpudsede oksemørbrad i lidt smør på en varm pande, og krydr med salt og peber.
  7. Læg mørbraden i et ildfast fad sammen med lidt frisk timian, og steg den i ovnen ved 200 grader varmluft.
  8. Stik et stegetermometer i mørbraden, og hiv den ud af ovnen når den når en kernetemperatur på 56 grader, hvor den så er perfekt rosa. Det tager cirka 25 minutter. Måske lidt mindre - måske lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier: 145kcalKulhydrater: 9gProtein: 1gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 13mgNatrium: 1213mgKalium: 173mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 327IUVitamin C: 7mgCalcium: 30mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad oksemørbraden hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter inden udskæring.

Serveres med hjemmelavet sauce bordelaise, grønne asparges og kartoffelrøsti.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sabina

    december 27, 2024 at 10:26 pm

    Hej Holger.

    Er der en bestemt kalvefond som du kan anbefale til saucen?
    Skal lave din sauce for første gang til nytår, og dine opskrifter hitter altid herhjemme 🙂
    KH. Sabina

    - og godt nytår.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 6:56 am

      Hej Sabina
      Mange tak for de søde ord - og der findes mange fine kalvefond på markedet. Jeg bruger ofte den fra Touch of Taste, som jeg synes er fin, og den kan købes i mange supermarkeder, herunder i Føtex og Bilka.
      Alt det bedste - og med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Jane Schwartz

    oktober 05, 2024 at 6:00 am

    Hej Holger
    Kan jeg lave sauce bordelaise i forvejen og fryse ned?
    VH Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 05, 2024 at 6:42 am

      Hej Jane
      Det bør du kunne - rigtig god fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Paw Møller

    maj 07, 2022 at 9:35 pm

    Har afprøvet den med hakkebøffer. Den er f.. god

    Svar
  4. Anne Misser

    september 09, 2018 at 5:04 pm

    Hejsa!

    Jeg er vild med din side, bruger den flittigt.

    Jeg har et spørgsmål ang. Stege i ovn, da står ikke om ovnen skal køre varmluft, eller over under varme.
    Jeg har flere gange lavet kalvecoulotte/ langtids stegning osv... hvor jeg har kørt med varmluft.
    Hvad anbefaler du??

    Venlig hilsen
    Anne Misser

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 09, 2018 at 5:43 pm

      Hej Anne

      Mange tak for det - det er jeg glad for at høre.

      Omkring stege i ovnen, så bruger jeg som udgangspunkt altid varmluft. Det fordeler varmen jævnt i ovnen.

      Varmluft kan give skorpen et lidt mere tørt præg end almindelig luft (er min erfaring), men det kan jeg faktisk godt lide, og derfor ovnsteger jeg altid med varmluft.

      Håber det giver mening 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required