Se hvordan du laver de bedste hjemmelavede kartoffelrøsti. Røsti brunes på panden, inden de steges færdige i ovnen. Opskriften er uden æg.
Her er min bedste opskrift på lækre kartoffelrøsti, og dem kan du godt glæde dig til.
Kartoffelrøsti er meget nemme at lave selv, og ingredienserne er såmænd blot kartofler og løg. Intet andet.
Du kan dog sagtens vælge at smage dine røsti til med hvidløg eller et krydderi, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Så lav bare dine røsti af kartofler og intet andet.
Opskriften giver 12 stk.
Opskrift på kartoffelrøsti
Ingredienser
- 800 gram kartofler koges, rives
- 1 stort løg hakkes fint
- salt og friskkværnet peber
- olie til stegning
- smør til stegning
Sådan gør du
- Brug gerne store kartofler, men ikke bagekartofler, da de ofte er mere melede og ikke så gode til dette formål. De gode og store kartofler fra blandt andet Store Vildmose er gode.
- Skræl kartoflerne, og kog dem hele i usaltet vand. Kom kartoflerne i en gryde, og dæk dem lige nøjagtigt med vand.
- Kog kartoflerne i cirka 10 minutter under låg. De må ikke koges møre, men skal blot heller ikke være for hårde. Så ti minutter i gryden plejer at passe. Hæld vandet fra, og fyld gryden med iskoldt vand, så du stopper kogningen. Lad de letkogte kartofler stå i det kolde vand i ti minutter.
- Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og giv dem lidt salt og friskhakket peber. Hak løget fint, og bland det med kartoflerne.
- Nu kan du enten forme dine kartoffelrøsti i hånden, som når du laver hakkebøffer. Brug 2-3 store spiseskefulde revne kartofler til hver røsti. Eller brug en anretterring, som du kommer kartoffelmassen ned i, inden du trykker den ganske let sammen. Lav dem i højde på cirka to centimeter.
- Kom olie og smør på en teflonpande, og brun dine kartoffelrøsti et par minutter på hver side. Jeg plejer at kunne brune seks røsti ad gangen.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir. og bag dem nu færdige i ovnen ved 225 grader varmluft, hvor røsti skal have cirka 30 minutter.
Næringsindhold
Røsti uden æg
De færdigbagte kartoffelrøsti serveres straks.
I mange opskrifter bruges der æg, men dette er altså heller ikke nødvendigt for at lave en god røsti.
De færdigstegte røsti passer perfekt til en okseculotte eller højrebsbøf.
Husk også at se disse opskrifter:
Kartoffelpandekage - klassisk opskrift der ikke slår fejl
Spinatrøsti med kartofler og frisk spinat
Blomkålsrøsti - opskrift på sunde røsti med blomkål
Kan jeg stegt dem på panden på forhånd, og så fryse dem ned . Og t
age dem op og bage dem færdig i ovnen når jeg skal bruge den.
Opskriften kan ikke printes.