Her får du en nem opskrift på spinatrøsti med kartofler, og de smager fremragende. De laves af frisk spinat og revne kartofler, som bages færdige i ovnen.
Spinatrøsti er fantastisk tilbehør til mange retter med kød, og der er flere måder at lave dem på.
Normalt laver jeg bare hele portionen i en lille bradepande, hvorefter jeg skærer dem ud efter turen i ovnen. Det synes jeg er nemt.
Men du kan også forme dem til runde røsti, og lægge dem på en bageplade. Det er op til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til spinatrøsti
600 gram kartofler
1 stort løg
2 fed hvidløg
150 gram frisk spinat
1 æg
50 gram fløde
1 spiseskefuld friske timianblade
1 spiseskefuld smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kartofler skrælles og spinaten skylles grundigt.
- Løg og hvidløg snittes fint og sauteres af i en spiseskefuld smør på en varm pande. Uden dog at tage farve.
- Tilsæt gradvist den friske spinat, så den falder sammen.
- Rør æg og fløde sammen med lidt timian, salt og friskkværnet peber.
- Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og tilsæt til panden. Kom også ægge- og flødemassen ved, og vend det hele godt sammen.
- Fordel indholdet i en smurt, lille bradepande, eller form til runde spinatrøsti, som sættes på en bageplade med bagepapir.
- Bages ca. 35 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
De færdige spinatrøsti serveres straks som tilbehør til blandt andet en mør culottesteg.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Spinatrøsti
Stem her
( stemmer)
Poul Erik Marvig
Det ville være rart hvis man kunne skrive nogle af dagens opskrifter ud uden at man skal ud af programmet for at logge sig ind
Ulla Susan Berg
Spinatrøsti lyder så godt skal bestemt prøves, 🤗
Stine
Tak for endnu en lækker opskrift!
Jeg har lige et spørgsmål: Kan man bruge mælk, eller skal det være fløde?