Her får du min opskrift på grønkålsrøsti, der er lækre røsti lavet med kartofler, løg og frisk grønkål. De er nemme at lave som tilbehør.
Grønkålsrøsti er en lækker variant af de klassiske kartoffelrøsti, som jo er små kartoffelpandekager, der bruges som tilbehør.
Jeg elsker at eksperimentere med nye ingredienser i klassiske opskrifter, og her har jeg altså tilføjet frisk grønkål til de velkendte røsti.
Grønkålen skal lige blancheres kort, for det giver det bedste resultat, og det er nemmere at samle kartoffelkagerne.
Brun dem først af på panden, hvorefter de de bages færdige i ovnen.
Opskriften giver ca. 10 grønkålsrøsti, hvilket passer til fire personer. Antallet afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Opskrift på grønkålsrøsti
Grønkålsrøsti
Ingredienser
- 750 gram kartofler - skrællede, rives
- 2 rødløg - hakkes fint
- 250 gram grønkål - frisk grønkål
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kartofler skrælles og kommes hele i en gryde. Hæld vand ved så det netop dækker kartoflerne, men ikke noget salt. Kog kartoflerne i cirka syv minutter.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle lidt af.
- Find en stor skål frem. Pil rødløg, hak dem helt fint og kom i skålen.
- Kartoflerne rives på den grove side af et rivejern og kommes ved.
- Pil bladene fra stokken på grønkålen, og blanchér grønkåsbladene i kogende vand i ét minut. Hæld vandet fra og skyl den dampede grønkål under den kolde hane . Slyng vandet fra.
- Hak grønkålen fint og kom den ned til løg og kartofler.
- Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Bland det godt sammen, og lav 10 grønkålsrøsti ud af det. Anvend gerne en anretterring, så du får ens røsti, der er cirka 8 centimeter i diameter, og et par centimeter høje. Lav dem ikke for lave, da de så er sværere at få til at holde sammen.
- Varm en pande godt op, kom lidt olie og smør på og brun dine grønkålsrøsti et par minutter på hver side. Fem ad gangen på panden.
- Læg dem på bageplade med bagepapir, og giv dem 30 minutter i ovnen ved 175 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Grønkålsrøsti er lækre som tilbehør til cotes de boeuf og manage andre kødretter.
Del dine ideer og tanker med os andre her: