• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkålsrøsti - opskrift på sunde røsti med blomkål

Blomkålsrøsti - opskrift på sunde røsti med blomkål

blomkålsrøsti
Del gerne:
558
SHARES
FacebookMessenger558PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 5. september 2023

Blomkålsrøsti er sunde og nemme røsti, der laves med blomkål og gulerødder. De lækre røsti formes på en bageplade, og bages i ovnen i 30 minutter.

Nemme blomkålsrøsti, der er super skønne som tilbehør til alt fra kylling og fisk til tungere retter med oksekød.

Her har jeg anvendt et lille blomkål, som derefter rives groft. Der er også lidt gulerod i, og det hele holdes sammen af et par æg.

Blomkålsrøsti kan laves som helt tynde klatkager, men jeg synes faktisk de bliver bedst når de har lidt højde. Men det er jo en smagssag.

Er du til 100% veganske retter, så skal du kigge ind forbi Mia Sommer og hendes flotte blog. Her er der nemlig masser af veganske opskrifter og inspiration.

Opskriften giver ca. otte blomkålsrøsti.

Ingredienser til blomkålsrøsti

1 lille blomkål
2 mellemstore gulerødder
2 æg
1 teskefuld tørret oregano
Salt og friskkværnet peber

blomkålsrøsti på bageplade
Blomkålsrøsti formes direkte på en bageplade med bagepapir. Du kan forme dem med hånden, eller bruge en anretterring, så de bliver helt ens. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Fremgangsmåde

  1. Fjern bladene på blomkålen, og del den i to halve. Skær det groveste af stokken af, og riv blomkålen på den grove side af et rivejern. Gerne direkte ned i en skål.
  2. Gulerødder rives ligeledes på den grove side af rivejernet, og du behøver ikke skrælle gulerødderne først.
  3. Kom også to æg ved sammen med lidt oregano, salt og peber.
  4. Med en spiseske vender du nu indholdet godt rundt, så massen blandes grundigt.
  5. Form nu otte eller lidt flere blomkålsrøsti på en bageplade med bagepapir. Tag en stor spiseskefuld blomkålsblanding op, knug lidt af væden af og læg på bagepladen. Du kan med fordel lave røstierne i en anretter ring, som du kan se på billedet.
  6. Pres dem let sammen uden at mase dem.
  7. Bages i en forvarmet ovn i cirka 25 minutter ved 200 grader varmluft. Du kan eventuelt vende dem halvvejs, men gør det med stor forsigtighed, så de ikke går fra hinanden!

Se også mine opskrifter på:

Lækre blomkålsris

Blomkålssuppe

Ovnbagt blomkål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Lissi Olsen

    oktober 26, 2024 at 9:53 pm

    Er det mon en god ide at komme lidt mel i så de er mere stabile ?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her