Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.
Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.
Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.
Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.
Du kan også bruge en røget paprika, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på blomkål i ovn
Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1 stor blomkål
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- salt
Sådan gør du
- Ovnen varmes op til 200 grader varmluft.
- Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
- Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
- Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
- Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.
Tips
Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.
Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.
Se også mine opskrifter på:
Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?
Hej Lisa
Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
Bedste hilsner
Holger
Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?