Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.
Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Indhold
- Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
- Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Servering
- Blomkålsris - den bedste opskrift
- Blomkålssuppe
- Hakket oksekød med blomkål i fad
- Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
- Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn
- Svinekød med østerssauce, blomkål og nudler
- FAQ
- Kommentarer

Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
Ingredienser
- 1 stor blomkål
- 5 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- salt
Fremgangsmåde
- Ovnen varmes op til 200 °C varmluft.
- Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
- Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
- Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
- Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.
Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.
Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.
Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.
Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.
Flere inspirerende opskrifter:
Blomkålsris - den bedste opskrift
Blomkålssuppe
Hakket oksekød med blomkål i fad
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn
Svinekød med østerssauce, blomkål og nudler
FAQ
Der er flere gode grunde til at tilberede blomkål i ovn:
Det fremhæver blomkålens sødme og nøddeagtige smag.
Giver sprøde kanter og en blød midte.
Nemt, fedtfattigt og kræver få ingredienser.
Ja, opbevar blomkålen i køleskab i 3–4 dage.
Varmes bedst op i ovn/airfryer (ikke mikroovn – bliver blødt).
Kan fryses, men får blød konsistens efter optøning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jane
Det smager også supergodt med karry
Louise
Smagte virkelig godt!
Kirsten
Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?
Janni
Jeg forstår det heller ikke 😉
Annette
Det gør jeg heller ikke.
Lisa
Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?
Madensverden.dk
Hej Lisa
Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
Bedste hilsner
Holger