• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkål i ovn - nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål

Blomkål i ovn - nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål

billede med blomkål i ovn
4.8 fra 80 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. april 2024 - Udgivet: 9. juni 2023

Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.

Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.

Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Indhold
  • Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
  • Krydret blomkål i ovn - nem opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Servering
  • Blomkålsris - den bedste opskrift
  • Blomkålssuppe
  • Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn
  • Svinekød med østerssauce, blomkål og nudler
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med blomkål i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Krydret blomkål i ovn - nem opskrift

4.77 fra 80 stemmer
Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 210
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stor blomkål
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Ovnen varmes op til 200 °C varmluft.
  2. Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
  3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  4. Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
  5. Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
  6. Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
  7. Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.

Næringsindhold

Kalorier: 210kcalKulhydrater: 11gProtein: 4gFedt: 18gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 13gNatrium: 161mgKalium: 642mgKostfibre: 4gSukker: 4gVitamin A: 77IUVitamin C: 104mgCalcium: 47mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.

Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.

Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.

Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.

Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.

Flere inspirerende opskrifter:

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.7 fra 75 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsris

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

Hakket oksekød med blomkål i fad

4.7 fra 109 stemmer
Nem opskrift på en lækker ret med hakket oksekød med blomkål i ovn. Retten tilberedes i et fad, og det er lækker hverdagsmad, som alle kan lide.
Gå til opskrift
billederesultat for hakket oksekød med blomkål i ovn

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Gå til opskrift
Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Mørbrad og blomkål i fad - en nem ret i ovn

4.8 fra 40 stemmer
Mørbrad og blomkål i fad er en nem og lækker ret, og en af de gode opskrifter på mad i fad. Hele retten laves i fadet, og den serveres med lidt brød til.
Gå til opskrift
Mørbrad og blomkål i fad

Svinekød med østerssauce, blomkål og nudler

5 fra 1 stemme
Nem og hurtig opskrift på svinekød med østerssauce, broccoli og nudler. En skøn ret med inspiration fra det asiatiske køkken.
Gå til opskrift
billede til svinekød med østerssauce

FAQ

Hvorfor lave blomkål i ovnen?

Der er flere gode grunde til at tilberede blomkål i ovn:
Det fremhæver blomkålens sødme og nøddeagtige smag.
Giver sprøde kanter og en blød midte.
Nemt, fedtfattigt og kræver få ingredienser.

Kan ovnbagt blomkål gemmes eller fryses?

Ja, opbevar blomkålen i køleskab i 3–4 dage.
Varmes bedst op i ovn/airfryer (ikke mikroovn – bliver blødt).
Kan fryses, men får blød konsistens efter optøning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane

    august 11, 2023 at 1:47 pm

    Det smager også supergodt med karry

    Svar
  2. Louise

    april 05, 2022 at 6:43 pm

    Smagte virkelig godt!

    Svar
  3. Kirsten

    september 08, 2020 at 11:45 am

    Det står jo nok et eller andet sted, men - når du anfører kalorietel, er det så pr.person eller pr. 100 gram?

    Svar
    • Janni

      september 01, 2022 at 8:15 pm

      Jeg forstår det heller ikke 😉

      Svar
    • Annette

      november 03, 2022 at 12:58 pm

      Det gør jeg heller ikke.

      Svar
  4. Lisa

    april 11, 2019 at 7:35 am

    Kan man bruge frisk hvidløg i stedet for pulver?

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 11, 2019 at 8:51 am

      Hej Lisa
      Det kan du sagtens. Pres to hvidløgsfed ned i olien og pensl det på. Det smager bestemt mindst lige så godt 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required