Min opskrift på blomkål i ovn, hvor skiver af blomkål krydres med paprikaolie. Det giver blomkålen en delikat smag og det er nemt tilbehør.
Blomkål i ovn er altså super lækkert, og den er gennem årene blevet en af mine favoritter.
Du skærer en hel blomkål i skiver, som derefter bages i ovnen. Inden da pensles de med en krydret paprikaolie, og det smager super godt.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på blomkål i ovn
Ingredienser
- 1 stor blomkål
- 5 spiseskefulde olivenolie
- 2 teskefulde paprika
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- salt
Sådan gør du
- Ovnen varmes op til 200 °C varmluft.
- Fjern de grønne blade på blomkålen, og stikker stokken ud nederst på kålen skæres denne også fra.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Sæt blomkålen på højkant, altså med stokken nedad. Skær nu med en skarp kniv kålen i skiver på cirka to centimeters tykkelse, og læg dem på bagepladen. Nogle af skiverne vil smuldre lidt, men læg det hele over på pladen så godt du kan.
- Bland olivenolie med paprika og hvidløgspulver. Du kan også tilsætte en smule chili for at gøre din blomkål i ovn endnu mere spicy.
- Pensl så blomkålsskiverne grundigt, og drys dem med en smule salt.
- Stil pladen med blomkålen ind i ovnen, og nu skal den bages i 20 minutter. Så er den helt perfekt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Blomkål i ovn serveres straks, og kan bruges som tilbehør til mange retter.
Jeg har eksperimenteret med forskellige krydderier, men synes denne altid giver det bedste resultat. Det er en blanding af paprika og hvidløgspulver.
Men prøv også at komme en smule chili eller cayennepeber i, og få endnu stærkere smag på kålen.
Du kan også bruge en røget paprika til bagt blomkål, som ligeledes tilfører blomkålen en god smag, så prøv dig bare frem.
Jeg bruger den blandt andet til hel kylling, koteletter i fad og til mørbrad i fad. Hvor den bagte blomkål afløser de normale kartofler.
Se også disse opskrifter:
Smagte virkelig godt!