Min opskrift på kartoffelmuffins, der kan laves udelukkende med kartofler, eller med grønkål, spinat og andet grønt. Lækre som tilbehør.
Med denne opskrift på kartoffelmuffins kan du lave virkelig lækkert tilbehør på den nemme måde.
Jeg plejer at lave dem med lidt snittet grønkål eller spinat, men du kan også bare lave dem kun med kartofler. Her kan du så droppe grønkålen og i stedet bruge ca. 50 gram mere kartoffel.
Du får 12 stk. ud af denne opskrift, hvilket svarer til ca. 4 personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på kartoffelmuffins
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 400 gram kartofler - rives groft
- 50 gram løg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg - kan udelades
- 40 gram grønkål - snittes fint
- 4 æg
- 75 gram mælk
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til kartoffelmuffins starter du med at skrælle kartoflerne, hvorefter de rives groft. Du skal bruge 400 gram revet vægt.
- Kom de revne kartofler i en skål sammen med de øvrige ingredienser og vend det godt sammen.
- Spray eller smør hullerne i en muffinsform med 12 huller med lidt olie.
- Fordel kartoffelmassen i hullerne, og du må gerne fylde helt op, da de bagte kartoffelmuffins ikke hæver sig meget under turen i ovnen.
- Bag dem i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft på næstnederste rille.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte kartoffelmuffins tager ud af hullerne i formen og serveres straks.
Brug dem som tilbehør til mange forskellige kødretter, herunder culottesteg, flæskesteg eller en helstegt kylling.
Bente
Rigtig god opskrift.
Kan kartoffelmuffins fryses ?
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Mange tak - og det kan de sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Per Damgaard-larsen
Tak for mange gode opskrifter rørby♥️♥️