Pandestegte asparges er en nem og lækker måde at lave de grønne asparges på. Her ristes de hurtigt på panden i lidt olivenolie, citronsaft og salt.
Opskriften på pandestegte asparges er beregnet som tilbehør til fire personer.
Bemærk, at du skal bruge stort bundt grønne asparges - eller to bundter, hvis de er små.
Og allerbedst er det selvfølgelig med de nye, danske asparges, når de er i sæson.
Det er de maj og frem til sankt hans aften, hvor sæsonen for danske asparges slutter.
Opskrift på pandestegte asparges
Pandestegte asparges med citron på 5 minutter
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- olivenolie
- 1 citron - økologisk
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Knæk roden af de grønne asparges, da rodstykket er for trægt at spise.
- Varm en pande op og kom en sjat olivenolie på.
- Læg forsigtigt aspargesene på panden, og dryp også gerne lidt olie over dem.
- De skal steges i alt cirka 3-4 minutter, og de er klar når de får den flotte, grønne farve som på mit foto.
- Vend dem nogle gange undervejs, og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
De pandestegte asparges serveres straks som tilbehør til stort set alle slags kød. Og de er altid et sikkert hit.
Bedst er de nye danske asparges, men de udenlandske kan også bruges resten af året.
Se også mine opskrifter på:
Unna Jønck
Meget lækre og lette.
Smager bedre end kogte asparges. Ny favorit. ❤️