Pandestegte asparges er en nem og lækker måde at lave de grønne asparges på. Her ristes de hurtigt på panden i lidt olivenolie, citronsaft og salt.
Opskriften på pandestegte asparges er beregnet som tilbehør til fire personer.
Bemærk, at du skal bruge stort bundt grønne asparges - eller to bundter, hvis de er små.
Og allerbedst er det selvfølgelig med de nye, danske asparges, når de er i sæson.
Det er de maj og frem til sankt hans aften, hvor sæsonen for danske asparges slutter.
Opskrift på pandestegte asparges
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- olivenolie
- 1 citron økologisk
- flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Knæk roden af de grønne asparges, da rodstykket er for trægt at spise.
- Varm en pande op og kom en sjat olivenolie på.
- Læg forsigtigt aspargesene på panden, og dryp også gerne lidt olie over dem.
- De skal steges i alt cirka 3-4 minutter, og de er klar når de får den flotte, grønne farve som på mit foto.
- Vend dem nogle gange undervejs, og krydr med flagesalt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Se video til opskrift
Note
De pandestegte asparges serveres straks som tilbehør til stort set alle slags kød. Og de er altid et sikkert hit.
Bedst er de nye danske asparges, men de udenlandske kan også bruges resten af året.
Se også mine opskrifter på:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.