• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni

Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni

Kartoffelkroketter
4.8 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. februar 2024 - Udgivet: 25. april 2022

Kartoffelkroketter vendt i Panku-rasp er lækkert tilbehør til en god steg. Laves af kartoffelmos, som du kan lave flere dage i forvejen.

Kartoffelkroketter med den sprødeste skorpe og det blødeste indre. Det er simpelthen et skønt tilbehør til søndagsstegen eller lørdagsmiddagen.

Du laver dem af kartoffelmos, der tilsættes æg, krydderier og ost, og det tager jo tid at lave på en gang.

Derfor laver jeg altid kartoffelkroketter af mos, som er blevet lavet dagen før. På den måde kan du forberede dig og slå to fluer - eller middage - med et smæk.

Dels spiser du/I kartoffelmos dagen før, dels skal du blot vende mosen i mel, æg og Panku-rasp før paneringen dagen efter.

Det er ikke hver dag, man gider bruge tid på at lave disse kuglerunde lækkerbiskner, men når det sker: Wauw. Det er virkelig lækkert at spise.

Du bider gennem det mest sprøde, knasende ydre ind til den fine, cremede mos. Med et par skiver oksesteg, en rødvinssauce og en god salat til, ja, så bliver det ikke meget bedre.

Alverdens lande har kroketter som en del af deres madtradition. Om det er andekroketter, kødkroketter eller fiskekroketter.

Denne version med kartofler er tysk og østrigsk. Jeg tilsætter italiensk ost på grund af smagen, men det er ikke nødvendigt for konsistensen.

Opskrift på sprøde kartoffelkroketter

Kartoffelkroketter
Karen SenecaKaren Seneca

Kartoffelkroketter - sprøde udenpå, bløde indeni

4.82 fra 11 stemmer
Kartoffelkroketter vendt i Panku-rasp er lækkert tilbehør til en god steg. Laves af kartoffelmos, som du kan tilberede flere dage i forvejen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Kartoffelmos 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 16 stk
Ret: Tilbehør
Køkken: Tysk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler - skrællet
  • 50 g smør
  • 1 dl mælk
  • 2 æg
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 tsk salt - med top
  • friskkværnet peber
  • 1 dl parmesan - fintrevet
  • friske krydderurter - efter smag
Kroketterne
  • 1 æg - sammenpisket
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl Pankurasp
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 l smagsneutral olie

Fremgangsmåde
 

Kartoffelmosen
  1. Skræl kartoflerne, del dem i fire dele og kom dem i en gryde. Dæk dem med vand og bring kartoflerne i kog.
  2. Når kartoflerne koger, skruer du ned og lader dem koge i 20 minutter.
  3. Hæld vandet fra men gem et par dl. til mosen. Kom smør, mælk, krydderier, hvidløg og en sjat kogevand i kartoflerne. Mos dem.
  4. Tilsæt så meget kogevand, der skal til, før du synes, at du står med en god mos. Vend derefter den fintrevet parmesan i mosen.
  5. Lad mosen køle af, før du skal lave kartoffelkroketter.
Kroketter
  1. Bland et æg i mosen.
  2. Hæld mel ud på en tallerken, et sammenpisket æg på en anden og Panku-rasp på den tredje.
  3. Form mosen til små kugler, brug mel, så er det lettere at forme dem.
  4. Dyp først kartoffelkuglerne i mel blandet med salt og peber, derefter rulles de i æggemassen og til sidst i Panku-raspen. Gentag det, så du får en dobbelt panering.
  5. Frituresteg kroketterne i smagsneutral olie. Jeg har skrevet en halv liter i ingredienslisten, men det kan være, at du skal bruge mere for at dække kroketterne - afhængigt af størrelsen.
  6. Steg kun fire-fem ad gangen. De må ikke ligge tæt opad hinanden.
  7. Når kuglerne er stegte, tager du dem op med en hulske og lader dem dryppe af på et stykke køkkenrulle eller en rist. De er hermed klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Her får du opskrifter på en god sauce, en lækker steg og en sund salat, som du kan servere sammen med kroketterne.

Sauce espagnole

4.9 fra 13 stemmer
Her får du en god og nem opskrift på sauce espagnole. En klassisk sovs fra det franske køkken, og den er faktisk ikke så svær at lave.
Gå til opskrift
billederesultat for sauce espagnole

Langtidsstegt oksefilet

4.7 fra 80 stemmer
Langtidsstegt oksefilet: Få min bedste opskrift på langtidsstegt oksefilet i ovn eller grill. Inkl. stegetid og kernetemperatur, tilbehør og sovs til stegen.
Gå til opskrift
langtidsstegt oksefilet

Salat med feldsalat, tomater og mandler

4.7 fra 3 stemmer
Sådan laver du en lækker salat med feldsalat og tomater. Feldsalaten er flot og fantastisk i salatskålen, og en af mine favoritter.
Gå til opskrift
Salat med feldsalat og tomat. En dejlig salat, der også indeholder rødløg, peberfrugt og mandler. Hæld også lidt olivenolie og citronsaft over. Foto: Guffeliguf.dk.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jensen

    januar 11, 2023 at 7:38 am

    Hej
    Kan man fryse kartoffelkroketterne ned før stegning eller efter stegningen og hvordan tøer man dem op ?

    Svar
    • Karen Seneca

      januar 11, 2023 at 10:29 am

      Jeg vil tro, at man kan fryse dem ned og tø dem op i køleskabet. Bedste hilsner fra Karen

      Svar
  2. Rie Winther

    juni 06, 2021 at 7:08 am

    Hejsa
    Kan de laves i forvejen og varmes op senere. vil de iså fald fortsat være sprøde?
    Vh Rie

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 06, 2021 at 8:52 am

      Hej Rie
      Jeg har ikke prøvet, men umiddelbart burde du sagtens kunne gøre det. Prøv at opvarme dem ved 200 grader varmluft indtil de er sprøde igen.
      God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required